• Zondag: Longa '30 strijdt tegen Nemelaer voor een plek in de hoofdklasse!

  23 jun 2022 Beheerder
 • Aankomende zondag treedt Longa '30 aan tegen Nemelaer voor een plek in de hoofdklasse! De finale vindt om 14.00 uur plaats op neutraal terrein, te weten op het sportcomplex van Alverna (Bospad 5 in Wijchen).

  Longa '30 strijdt voor lijfsbehoud
  Na een moeizaam seizoen in de hoofdklasse B, kende Longa '30 op het eind een goede opleving. Van de laatste drie competitiewedstrijden werden er twee gewonnen (bij en van Meerssen met 3-2 en in en bij Silvolde met 1-0). Nacompetitie voor lijfsbehoud was echter onomkeerbaar. In de tweede ronde trof Longa ’30 Jubbega en won het thuis met 3-0 van de Friezen. In de derde ronde trof het weer een eersteklasser: Sportclub Bemmel. In eigen huis was Longa '30 oppermachtig voor de gasten: 5-1.

  Nemelaer wil geschiedenis schrijven
  Nemelaer, afkomstig uit het Noord-Brabantse Haaren, verraste vriend en vijand door nacompetitie te halen. Het team stond begin april op plek negen in 1C, maar door daarna een paar potjes te winnen stond het op 6 juni tweede. Nemelaer was de eerste ronde vrijgeloot. In ronde twee won het thuis van Fortuna Wormerveer met 3-1 en zondag boekt het een nipte overwinning thuis op TAC’90 met 2-1. Het team kan nu geschiedenis schrijven: het speelde nog nooit hoofdklasse.

  Ga gratis mee met de bus!
  Het belooft zondag dus een spannende finale te worden en Longa '30 kan alle steun in Wijchen goed gebruiken! De Supportersclub én de Businessclub van Longa '30 hebben twee bussen richting de velden van Alverna geregeld (waarvoor dank). Ga GRATIS mee! Opgeven kan bij Willem Wekking via sclonga1930@hotmail.com. Het zou mooi zijn als veel mensen meegaan! De bus vertrekt rond 11.30 uur vanaf De Treffer. Let op: er is plek voor in totaal 75 personen én 62 personen!

  Feest bij klassebehoud
  Als de mannen van Dennis van Toor het klassebehoud realiseren, is de kantine vanaf 19.00 uur geopend om de mannen en staf te feliciteren. Iedereen is in dat geval van harte welkom. Om 22.00 uur is het feest ten einde.