• Longa ’30 heeft afgelopen zondag een zeer belangrijke overwinning geboekt in de strijd om lijfsbehoud. De ploeg van trainer Dennis van Toor versloeg concurrent Be Quick 1887 uit het Groningse Haren met 2-1.

    De oranjehemden hadden wat goed te maken tegen deze opponent, want in de uitwedstrijd ging het onnodig met 1-0 onderuit. Er werden op het kunstgrasveld aldaar genoeg mogelijkheden gecreëerd, maar het ontbeerde de ploeg te vaak aan precisie in de eindfase. Tijd voor revanche dus. Dat moest de ploeg wel doen zonder enkele ervaren krachten. Toch stond er een team die Be Quick 1887 moest kunnen verslaan.

    In een erg matige wedstrijd was de eerste kans voor de gasten. De linksbuiten van Be Quick 1887 ging na een paar minuten alleen op Dyon af, maar Luuk wist met een goede sliding een doelpoging te voorkomen. Na elf minuten wist de thuisploeg voor het eerste gevaarlijk te worden. Een knappe kopbal van Mart, na een goede cornerbal van Floris, ging maar net over. Daarna golfde het spel op en neer. Na een klein half uur kwam Longa ’30 wederom goed weg, toen een schot van Be Quick 1887 op de lat uiteenspatte. Na 32 minuten was het aan de andere kant wel raak toen Luuk de 1-0 binnenkopte. Lang kon er niet van de voorsprong genoten worden, want nog geen minuut later was het alweer 1-1. Twee minuten na de gelijkmaker zorgde Bjarne – in de rebound na een gekeerd schot van Xander – voor de 2-1. Dat bleek tevens de ruststand.

    In de tweede helft beperkte Longa ’30 zich vooral tot tegenhouden. Al vroeg in de tweede helft waren de gasten dichtbij de gelijkmaker, maar Dyon redde goed met zijn voeten. Een paar minuten later wist Sybe een goede aanval van de gasten onschadelijk te maken. Ook de thuisploeg wist nog tot kansjes te komen, maar onder andere een schot van Dayani wist geen doel te vinden. Toen een Be Quick 1887-verdediger Bjarne neerlegde en rood kreeg na 66 minuten, was het de verwachting dat Longa ’30 de overwinning makkelijk over de streep zou trekken. Maar niets was minder waar. De gasten drongen met tien man flink aan en waren nog een aantal keer erg gevaarlijk. Zo ging een kopbal diep in blessuretijd maar net naast. Met hangen en wurgen werd uiteindelijk de winst over de streep getrokken.

    Door de overwinning is Longa ‘30 over Be Quick 1887 heen gewipt en staat nu dertiende met 16 punten. DETO staat op de veilige twaalfde plek met 17 punten en is komende zaterdag in Vriezenveen de volgende tegenstander van Longa '30. De aftrap van dit wederom cruciale duel op Sportpark Het Midden is om 14.45 uur.