• Aankomende zaterdag staat de Derby van het Oosten op het programma! Om 18.00 uur treft Longa '30 buurman RKZVC in een alles-of-niets wedstrijd in de strijd tegen nacompetitie.

    Longa '30 heeft een vrij weekend achter de rug. Daarvoor speelde het verdienstelijk gelijk tegen Juliana'31 en had het, gezien de gemiste kansen, recht op meer. Hoewel de resultaten de laatste weken niet de broodnodige punten hebben opgeleverd biedt het vertoonde spel voldoende houvast om met vertrouwen de derby in te gaan. Dat vertrouwen heeft bij de buren uit Zieuwent afgelopen weekend een flinke deuk opgelopen. Hoewel RKZVC na een snelle 1-0 achterstand in Nuth tegen hekkensluiter Minor nog wel op een 1-2 voorsprong kwam via Sjors Storkhorst en Jens Schutten gaf het in de tweede helft niet thuis. Uiteindelijk verloor het met harde en duidelijke cijfers: 5-2.

    Twee maanden geleden werd het op een koele woensdagavond in Zieuwent uiteindelijk 1-1. Na een rode kaart voor Steffen IJzereef kwam Longa '30 via Rick Bosma nog op een 0-1 voorsprong, maar gaf deze in overtal toch uit handen door een doelpunt van Sjors Storkhorst. Voor Longa '30 kan een nederlaag een nagenoeg zekere veroordeling tot nacompetitie betekenen. RKZVC heeft aan een overwinning genoeg om ook volgend jaar in de hoofdklasse te mogen uitkomen. Zowel de competitieve belangen als de eerstrijd staan dus onder hoge spanning in de derby. We wensen u allen een prettige wedstrijd toe!