• Aankomende zondag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Longa ’30 speelt om 14.00 uur op sportpark De Treffer tegen SV Meerssen.

    Longa ’30 is de afgelopen twee weken niet meer in actie geweest in de Hoofdklasse B. Zowel de thuiswedstrijd tegen RKSV Minor van 14 november als de derby tegen RKZVC van afgelopen weekend (20 november) werden afgelast vanwege Corona. SV Meerssen kwam daarentegen nog wel in actie. Op 14 november werd er uit bij Moerse Boys met 0-2 gewonnen.

    Alhoewel beide teams afgelopen weekend niet hebben gespeeld, kent SV Meerssen de betere cijfers. Zij behaalden tot nu toe 14 punten uit 9 wedstrijden waarbij Longa ’30 hetzelfde aantal wedstrijden heeft gespeeld, maar tot dusver 9 punten behaalde. De laatste wedstrijd van Longa ’30, dat dateert van 6 november, werd met 2-5 gewonnen van naaste concurrent AWC uit Wijchen. Het team van trainer Dennis van Toor probeert deze lijn door te trekken naar aankomende zondag.

    Longa ’30 en SV Meerssen staan voor de tweede keer in historie tegenover elkaar. In het seizoen 2018/2019 troffen de twee elkaar in Meerssen. Toen wist Longa’30 met 0-2 te winnen van de Limburgers. Het belooft in ieder geval een spannende wedstrijd te worden, waarbij er wordt gestreden om een plaats in het linkerrijtje van de ranglijst.

    De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter dhr S.C.A. van Zuillichem. Wedstrijdbalsponsor is Fervent Digitaal.