• Aanstaande zaterdag staat de eerste derby van Longa ’30 in Lichtenvoorde op het programma. De buren van RKZVC komen op bezoek op Sportpark De Treffer.

    Een prachtig affiche die doet terugdenken aan de laatste ontmoeting tussen de twee ploegen in Lichtenvoorde. Toen werd er in de strijd om het kampioenschap onder een stralende zon voor ruim 4000 toeschouwers door de gasten met 0-1 gewonnen. Een voorbode voor het navolgende kampioenschap. Longa ’30 evenaarde afgelopen jaar dit kunstje en zodoende staat deze unieke wedstrijd voor het eerst op hoofdklasseniveau op het programma.

    Beide ploegen zijn in uitstekende vorm. De gasten uit Zieuwent wisten na een valse start in 2020 tegen Unitas de afgelopen drie wedstrijden te winnen. In Malden werd knap van het sterke Juliana ’31 gewonnen waarna thuis werd afgerekend met Moerse Boys en streekgenoot Silvolde. Slechts viermaal in 18 wedstrijden werd er door RKZVC een wedstrijd verloren. Eén van die vier nederlagen was uiteraard het eerdere treffen tussen Longa ’30 en RKZVC op de Greune Weide. Destijds werd het door doelpunten van Rick Bosma en Tim Bader 0-2.

    Longa ’30 is in het kalenderjaar nog ongeslagen. Twee verre uitwedstrijden tegen Minor en Nuenen werden gewonnen en thuis werd er gelijkgespeeld tegen AWC uit Wijchen. Met een aantal lastige wedstrijden tegen (sub)toppers voor de boeg is het voor Longa’30 zaak om waar mogelijk punten te sprokkelen om zich stevig in de middenmoot te vestigen.

    Los van het belang in de competitie staat het duel uiteraard bol van de belangen. Welke club mag zich kronen tot beste club uit Oost-Gelre? Aanstaande zaterdag wordt er om 19.00u afgetrapt. Er wordt veel publiek verwacht dus kom op tijd!

    Longa '30 speelt zaterdag derby tegen RKZVC