• Aankomende zondag speelt Longa '30 op Sportpark de Treffer de derde thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Moerse Boys uit Klein-Zundert.

    Beide clubs kennen een opvallend aantal gelijkenissen. Zo promoveerde een ieder na het afgelopen seizoen naar de Hoofdklasse. Voor Moerse Boys is dit de eerste keer in de clubgeschiedenis. Beide clubs komen uit een dorp dat één van de twee grootste bloemencorso’s van de wereld huisvest. Beide clubs spelen hun thuiswedstrijden in het oranje-wit en beide clubs kiezen voor een jeugdopleiding in plaats van 'het geld'.

    Dan de verschillen tussen beide ploegen. Moerse Boys kent tot op heden een stuk mindere seizoensstart dan Longa '30. Weliswaar werd er 3x gelijk gespeeld maar de club wacht nog op de eerste overwinning in de Hoofdklasse. Longa '30 wist wel al 2x te winnen en speelde afgelopen weekend in een kletsnat Wijchen met 2-2 gelijk tegen AWC. Moerse Boys ging kansloos met 3-0 onderuit in Rosmalen tegen OJC. Daarnaast speelt Moerse Boys op gras, Longa '30 op kunstgras, heeft Longa '30 ca. 300 leden meer dan de Brabantse dorpsclub, liggen beide clubs ca. 180 kilometer uit elkaar en in een andere provincie.

    Enfin, voldoende voorbeschouwd! Wij wensen u allen een prettige wedstrijd toe!