• Zondag speelt Longa '30 de negende thuiswedstrijd in de hoofdklasse B dit seizoen. De tegenstander: rksv Halsteren.

    De ploeg uit Halsteren (West-Brabant, nabij Bergen op Zoom) staat 2e, een plek die matched bij de ambities van de club. Net als Longa '30 is de uitploeg in 2020 in de competitie nog ongeslagen. Ze begon met een 1-1 gelijkspel tegen AWC waarna tweemaal overtuigend werd gewonnen (0-3 van EHC, 5-0 van Silvolde).

    Longa '30 kwam de afgelopen week door een afgelasting niet in actie tegen UDI '19. Na de winst tegen Minor en het gelijke spel tegen AWC staat de Lichtenvoordse equipe degelijk in de middenmoot. Het blijft echter opletten want in de brede middenmoot is het gat naar de onderste plekken klein. Daarnaast kampt de ploeg van Erik Zandstra de laatste weken met een waslijst aan blessures.

    Eerder dit seizoen werd, in de eerste speelronde, de wedstrijd door Halsteren met 4-2 gewonnen. Een uur lang kon Longa '30 goed meekomen met de titelkandidaat. Na een 3-2 ruststand door twee Lichtenvoordse doelpunten van Thom Berendsen maakte een tweede gele kaart voor Mattheys Kuypers een einde aan de spanning in de wedstrijd.

    Een lastige tegenstander tegen wie Longa '30 de huid duur zal willen verkopen. Wij wensen u een prettige wedstrijd toe.