• Aankomende zondag speelt Longa '30 weer eens een thuiswedstrijd. Om 14.00 uur is Baronie de tegenstander.

    De tegenstander, subtopper vv Baronie, komt afgereisd uit Breda. De ambitieuze club met een verleden in het betaalde voetbal is al jaren een stabiele hoofdklasser met slechts twee maal in de afgelopen 30 jaar een uitstapje naar de 1e klasse. Ook in het huidige seizoen laat Baronie zien dat het voor (bijna) geen enkele mede-hoofdklasser onder hoeft te doen. Tot op heden werd er slechts één maal verloren (Unitas, 1-0). Afgelopen week werd er eenvoudig met 4-0 van hekkensluiter Nuenen gewonnen. De competitieronde daarvoor vergaten de Brabanders zichzelf te belonen voor het goede spel tegen onze buren uit Zieuwent (1-1).

    Longa '30 heeft het de laatste weken lastig. Tegen twee directe concurrenten werd twee maal verloren en tussendoor vloog het kansloos uit het bekertoernooi in Wierden tegen SVZW (4-0). Positieve kant van de medaille is dat er beide keren slechts nipt verloren werd (beide keren 2-1) en dat er beide keren zeker ook een gelijkspel in had gezeten. Afgelopen weken moest Longa '30 het doen zonder topscorer Thom Berendsen en centrale verdediger Dion Hartgerink. Beide hebben goede hoop er tegen Baronie weer bij te zijn.

    De verschillen in de middenmoot zijn klein dus een goed resultaat is broodnodig om naar op de ranglijst naar boven in plaats van naar beneden te kunnen kijken. Wij wensen u een fijne wedstrijd toe!