• VOG

 • Één van de onderwerpen in het vernieuwde beleidsplan van Longa 30 betreft “veiligheid”.  Binnen dit onderwerp heeft het bestuur besloten dat we van iedere vrijwilliger een VOG vragen.

  Ter info: VOG staat voor Verklaring Omtrent Gedrag. Aan de hand van zo’n aanvraag worden de vrijwilligers gescreend op het feit of zij in het verleden ‘over de schreef’ zijn gegaan m.b.t. de omgang met kinderen. Natuurlijk is dit naar de toekomst niet waterdicht, maar het vertelt ons in ieder geval iets over het verleden van de vrijwilligers.

  Iedere vrijwilliger binnen Longa 30 zal daarom gevraagd worden om een VOG te overleggen. Om het proces voor alle vrijwilligers zo eenvoudig mogelijk te maken, zorgt het bestuur ervoor dat wij voor alle vrijwilligers de VOG van te voren al helemaal invullen, waarbij de vrijwilligers deze alleen maar hoeven door te lezen en akkoord te bevinden. Dit alles betreft een digitaal proces welke via het internet wordt afgehandeld.

  De vrijwilligers worden per mail uitgenodigd om de door het bestuur reeds ingevulde VOG verklaring door te nemen en digitaal akkoord te bevinden. De aanvraag van de VOG verklaringen is voor alle vrijwilligers GRATIS! We hebben met Longa 30 hiertoe een aanvraag ingediend bij Justis en deze is akkoord bevonden. Wacht dus rustig op de mail met de uitnodiging voor de VOG en vraag er niet zelf één aan.

  Het bestuur verzoekt alle vrijwilligers om na ontvangst van de mail m.b.t. de VOG aanvraag, deze binnen 30 dagen af te handelen. Dit is namelijk de periode waarbinnen de inlogcode geldig is.

  Wij vertrouwen erop dat eenieder het belang van een VOG inziet en danken jullie voor de medewerking!

  Bestuur SV Longa 30