• Afgelopen vrijdag is het nieuwe Vitaal Sportveld op het Longa '30-terrein officieel geopend. De openingshandeling werd verricht door gedeputeerde Jan Markink van de provincie Gelderland.

    Multifunctioneel sport- en beweegcomplex
    Op het 1250 m2 grote Vitaal Sportpark is een toekomstbestendig en multifunctioneel sport- en beweegcomplex gerealiseerd waar alle inwoners van Lichtenvoorde en omliggende plaatsen in de gemeente onderdak kunnen vinden. Er is een veelzijdig bewegingsaanbod met beweegvaardigheden die terugkomen in elke sport. Voor elk niveau en elke leeftijd. “Het is een geweldige plek om te werken aan je fitheid en gezondheid, een plek waar je mensen ontmoet en waar je plezier beleeft”, aldus Ruud van Dongen, kartrekker van de werkgroep voor het Vitaal Sportpark.

    "Een aanwinst voor heel Oost Gelre"
    Marcel Eekelder van de Stichting Accommodatie Beheer (SAB) Longa ’30 is ontzettend trots op het uiteindelijke resultaat. “Ik hoop dat ook dat wij als SAB de schakel zijn geweest voor velen om gebruik te gaan maken van deze beweegtuin. Een aanwinst op ons sportpark én een aanwinst voor heel Oost Gelre.” De komende maanden worden er diverse clinics georganiseerd voor alle trainers en leiders van Longa ’30 over de mogelijkheden van het Vitaal Sportpark. Doel is dat begin 2022 andere verenigingen en partijen gebruik gaan maken van de mogelijkheden.

    Bekijk hieronder enkele foto's van de opening.