• Longa ’30 heeft in de uitwedstrijd tegen TVC ’28 wederom drie punten weten te behalen. Op sportpark de Grote Moat, in Tubbergen, werd het 0-2 voor de Lichtenvoordenaren. Door de winst staat Longa ’30 momenteel tweede met een punt achterstand op koploper Rohda Raalte. Aankomende zondag spelen de ploegen tegen elkaar in Lichtenvoorde.

    Longa ’30 kende een goede wedstrijdstart. Vrijwel direct na het eerste fluitsignaal schoot TVC ’28 net voor langs, maar was het Longa ’30 dat de score wist te openen. Een voorzet van Nick te Veldhuis landde abusievelijk op de kruising waarna de rebound in de verre hoek werd geschoten door Freek Heinsbroek. Na de 0-1 bleef Longa ’30 de betere partij en kreeg het een aantal goede kansen. Heinsbroek trachtte de score op 0-2 te zetten, maar een TVC-verdediger versjteerde dit door de bal uit het doel te glijden . Ook Jelme Stevens en Boet Kemperman kwamen bij hun doelpogingen niet tot scoren. Vlak voor rust kreeg TVC ’28 nog een grote kans, maar Stevens wist hier een stokje voor te steken waardoor er met 0-1 werd gerust.

    De tweede helft begon later dan gepland. Scheidsrechter Reijbroek werd in de rust onwel en moest worden vervangen door assistent Dijkman. Na de wedstrijdhervatting was het veldspel minder aantrekkelijk dan in de eerste helft. TVC ’28 deed verschillende pogingen om tot scoren te komen, maar Longa ’30 hield de ruimtes klein waardoor het de aanvallen redelijk eenvoudig kon tegenhouden. Zelf probeerde de ploeg uit Lichtenvoorde via de counter gevaarlijk te worden. Vaak ontbrak het hierbij aan verzorgde passing. Toch werd de voorsprong vergroot toen Boet Kemperman in de 83ste minuut één op één met de keeper ging en de bal in de hoek schoot. Het doelpunt bleek fnuikend voor het verzet van TVC ’28 en dus was de wedstrijd gespeeld.

    Longa ’30 behaalde een verdiende overwinning en kan zich gaan opmaken voor de topper tegen Rohda Raalte. Aankomende zondag komt de huidige koploper namelijk op bezoek bij de nummer 2 uit Lichtenvoorde. De wedstrijd begint om 14:00 op sportpark De Treffer.