• Het jaar 2020. Een heel bijzonder jaar door het coronavirus. Op 1 april 2020 staat Longa ’30 als club 90 jaar op de kaart. Achter de schermen is de jubileumcommissie, bestaande uit Roy Baks, Marcel Mellink en Theo Hulshof, bezig met allerlei activiteiten.

  We zijn gestart met de voetbalplaatjesactie. Daarnaast is een aantal ‘Longa-redactieleden’ bezig met interviews, artikelen en foto’s verzamelen voor de ‘Voetbalkrant Longa ’30 90 jaar’, die halverwege mei in geheel Oost Gelre op de mat zal vallen. Aangezien dit grotendeels digitaal kan, willen we die krant gewoon uitbrengen. Logischerwijs zullen we de overige activiteiten door het coronavirus moeten uitstellen of annuleren.

  Wijzigingen qua activiteiten
  De Pubquiz (voor O19 en seniorenteams) wordt van 10 april verplaatst naar het najaar. De Voetbalquiz (voor O13 t/m O17) gaat van 17 april naar het najaar. De ‘instuif’ voor supporters op 24 mei gaat naar het najaar. Exacte data kunnen we, gezien de onzekere tijd, nog niet geven.

  De geplande Ajax-clinic op 6 juni, met onder meer Simon Tahamata, voor de jongste jeugd gaat naar juni 2021. Ook de wedstrijd tussen de Businessclub en het team van Dave Bus verplaatsen we naar juni volgend jaar. Ook de grote reünie voor alle (oud) leden op 6 juni gaat niet door en verhuist naar 2021. Het kan niet anders.

  Geen Longa-weekend
  Het Longa-weekend op 12, 13 en 14 juni gaat ook niet door en schuiven we een jaar door. Op 13 juni hadden we ook een Ajax-clinic gepland voor de jeugd van O13 t/m O19. Die gaat helaas ook niet door! Gelukkig staat er ook een activiteit gepland in het najaar voor alle vrijwilligers. Die kunnen we wél laten staan.

  Nadere informatie volgt
  Raar, onvoorstelbaar en onvoorspelbaar dat een minuscuul virus het hele leven in de wereld zo op zijn kop kan zetten. De jubileumcommissie wenst iedereen veel gezondheid toe, want dat is op dit moment het allerbelangrijkste. Jullie horen van ons.

  PS. We zijn nog steeds op zoek naar oude Longa-foto's. Mocht je deze in je bezit hebben, dan zouden we het zeer op prijs stellen als je deze doorstuurt naar theohulshof@kpnmail.nl.