• Onlangs voltooiden twee jeugdtrainers van Longa '30, Kevin Sanders en Barry Heutinck, de cursus Pupillentrainer van de KNVB. De club is blij dat het twee trainers rijker is om de pupillen nog beter te leren voetballen!

  Cursus
  In februari van dit jaar zijn Kevin en Barry begonnen met de cursus Pupillentrainer bij de KNVB. In diverse bijeenkomsten zijn alle aspecten van zo'n "pupillentrainer” aan bod gekomen. Namelijk het geven van trainingen en coachen van wedstrijden, het omgaan met spelers, maar ook met ouders. Als trainer ben je namelijk het middelpunt van de spelers, ouders en Longa ’30. Een best belangrijke functie dus.

  Specifiek
  Tijdens deze cursus hebben ze geleerd om met specifieke eigenschappen van verschillende leeftijdscategorieën om te gaan. Een speler van JO8 beleeft voetbal immers heel anders dan een speler uit de JO11. Tijdens deze cursus hebben ze theorie gekregen en deze bij elke bijeenkomst ook direct in de praktijk moeten brengen. Dat betekende verschillende leeftijdscategorieën training geven, maar ook het begeleiden van wedstrijden.

  Diploma
  Na zes bijeenkomsten en beoordelingen van KNVB-afgevaardigde Fethi Ozerdogan hebben ze hun diploma in ontvangst mogen nemen. Van harte gefeliciteerd heren en fijn dat jullie de jeugd van Longa '30 nog beter kunnen gaan opleiden!

  Heb jij ook interesse in deze cursus Pupillen trainer van de KNVB? laat het dan Remco van Leeuwen weten! Je kunt hem mailen op remco_vanleeuwen@hotmail.com.

  Twee trainers Longa'30 behalen KNVB Pupillentrainer-diploma

  Kevin Sanders (link) en Barry Heutinck (rechts) met in het midden Fethi Ozerdogan van de KNVB