• Het komt niet vaak voor dat iemand 75 jaar lid is van onze vereniging. Maar tijdens de nieuwjaarsreceptie werd Tonnie Vrijdag als tweede Longa-lid gehuldigd voor dit bijzondere feit. Chapeau!

    Oud-bestuurslid Theo Hulshof had de eer om hem in het zonnetje te zetten. In 1947 begon Tonnie in de B-junioren en na twee jaar werd hij al op 15-jarige leeftijd gevraagd voor Longa '30 1 waarin hij 13 seizoenen onafgebroken heeft gevoetbald. Met onder andere Gert Zondag, Herman Holweg en de gebroeders Holkenborg heeft hij diverse kampioenschappen behaald. Na een knieblessure heeft hij, na lang revalideren, nog tot zijn 50e in het zesde team gespeeld.

    Maar ook naast het voetbal heeft hij zijn sporen verdiend. Vele vrije uren werden opgeofferd aan de bouw van destijds de tribune en kantine. Daarnaast was hij met zijn toenmalige afwerkingsbedrijf ‘Glasli’ de eerste officiële sponsor van Longa ’30 1 en haalde hij verder diverse sponsoren binnen. Samen met Rieky, Agnes Boschker en Anton Kuypers beheerde hij ook nog eens 12 jaar de kantine van de club. Ook daarna bleef hij een vaste supporter van de hoofdmacht.

    Een echte clubman dus die dit unieke jubileum zeker verdiend. Een mooi ingelijst Longa-shirt met opdruk viel hem zondag ten deel. Tonnie, bedankt wat je voor Longa '30 hebt betekend en nog vele jaren in goede gezondheid gewenst!

    Jubilarissen en leden van verdienste in het zonnetje bij nieuwjaarsreceptie 5

    Tonnie Vrijdag 75 jaar lid van Longa '30 1