• Longa ’30 heeft na de broodnodige overwinning op AWC twee weken moeten wachten alvorens het weer mocht aantreden. Het werd al met al een teleurstellende middag aldaar de oranjehemden met 1-3 onderuit gingen tegen SV Meerssen.

    Op een stil sportpark De Treffer begon Longa ’30 slecht aan de wedstrijd. Met een enigszins aangepast elftal ten opzichte van de wedstrijd tegen AWC werd er onsamenhangend gespeeld en was er weinig verdedigende routine terug te vinden bij de Lichtenvoordenaren. Na een aantal dreigende momenten kwam SV Meersen dan ook op voorsprong. In de 22 minuut wist Raoul Last een aanval te bekronen tot een doelpunt. Hierna bleef het spelbeeld onveranderd en nog voor rust werd de voorsprong door Bob Vankan verdubbeld.

    In de rust was er genoeg gesprekstof voor de oranjehemden. Als toeschouwer hoop je dan dat de Lichtenvoordenaren een ander gezicht laten zien. Niets bleek echter minder waar. Longa '30 wist haar rug niet te rechten in de tweede helft en kwam na 60 minuten spelen op een 0-3 achterstand door wederom Bob Vankan. Hiermee leek de wedstrijd al gespeeld. Toch wist Jurgen Weijman nog wat terug te doen door in de 74ste minuut nog een penalty te benutten: 1-3. Dit bleek tevens ook de einduitslag te worden. Toch was het einde nog tumultueus. Geheel typerend voor de wedstrijd van Longa-zijde was de onnodige rode kaart van Luuk Doppen al was deze wel wat zwaar gestraft.

    Na deze nederlaag blijft Longa ’30 op de 11e plek staan, met 9 punten uit 10 wedstrijden. Komende zondag 5 december gaat de uitwedstrijd tegen UDI '19 niet door. Dit heeft de KNVB besloten. Ook het inhaalduel thuis tegen RKSV Minor vindt geen doorgang. Met de huidige corona maatregelen is het afwachten wat de KNVB besluit over het uitspelen van de resterende wedstrijden tot de winterstop.