• SV Longa ’30 heeft afgelopen zondag tegen HVV Tubantia wederom drie punten weten te behalen. In Hengelo werd het 0-1 voor de Lichtenvoordenaren. Door de overwinning houdt Longa ’30 de beste papieren voor het kampioenschap. SC Bemmel won echter ook waardoor de voorsprong twee punten blijft. Longa ’30 heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan Bemmel.

    In de beginfase van de wedstrijd begon Longa ’30 met veel balbezit. Tubantia hield de ruimtes klein waardoor Longa ’30 geduldig moest zijn. Toch kreeg Longa na verloop van tijd steeds meer mogelijkheden tot scoren. Dit kwam voornamelijk voort uit voorzetten van de zijkant. Dirk Doppen, Boet Kemperman en Nick te Veldhuis kregen alle drie een kopkans, maar tot scoren kwamen ze niet. Toen Freek Heinsbroek vlak voor rust een bal teruggelegd kreeg kwam toch de 0-1 op het scorebord. Een prachtig afstandsschot zeilde in de kruising.

    De tweede helft was het spelbeeld identiek aan de eerste helft. Longa ’30 had veel balbezit en liet een aantal goede aanvallen zien. Er werd echter verzuimd om de score te vergrootten. Thom Berendsen kreeg een grote kans en ook Boet Kemperman wist de bal niet tussen de palen te krijgen. De voorsprong bleef minimaal waardoor het in de slotfase toch nog spannend werd. Tubantia ging nog op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam mede door een sterk keepende Wouter Lankheet niet tot scoren.

    Door de overwinning blijft Longa ’30 op de eerste plaats staan. Aankomende zaterdag staat er een thuiswedstrijd op het programma. Dan komt NEC op bezoek op sportpark De Treffer. De wedstrijd begint om 19:00.