• In samenwerking met het Graafschap College gaat Longa '30 op 12 september starten met het geven van voetbaltrainingen aan de jeugd van Longa '30.

  Over de trainingen
  De trainingen worden gegeven op de donderdagmiddagen door studenten van het Graafschap College afdeling Sport en Beweging onder begeleiding en coördinatie van Ruud van Dongen (trainer/coach) en Timo Kleinhesselink (trainer/coach), beide van Longa`30, en Robin Assink, sportleraar van het Graafschap College.

  De trainingstijden en voor wie?
  De training voor de JO10-3 t/m JO10-6, JO11-3 en JO11-4, JO12-3 en JO12-4 en MO11-1 en MO13-1 zijn vanaf 15.00 uur tot 16.00 uur.

  De training voor de JO8-1 t/m JO85 en JO9-1 t/m JO9-5 zijn vanaf 16.15 uur tot 17.15 uur.

  Mede door deze opzet creëert Longa`30 een betere veld- en kleedkamer indeling voor de avonden. Ook zien we (landelijk) een teruggang bij ouders in het willen en kunnen geven en begeleiden van trainingen. Maatschappelijk vindt Longa '30 het bovendien erg belangrijk om zoveel als mogelijk kinderen van deze leeftijd thuis te laten zijn als er samen getafeld wordt. Verder, en zeker ook niet onbelangrijk, werkt Longa '30 ook mee aan een omgeving waar studenten zich (verder) ontwikkelen vanuit de praktijk en haar jeugd de volle voetbal aandacht krijgt die bij hen past.

  Een inkijk naar de volgende fase
  Nu starten we in een leeromgeving waar de samenwerking tussen Longa '30 en het Graafschap College begint met het geven van alleen trainingen op de donderdagmiddag. Dit zal verder worden uitgebreid met activiteiten bij andere verenigingen en belanghebbenden. De Hamalandhal, KBO en Humankind (BSO`s) zullen gaandeweg graag aansluiten bij dit concept. Vanuit deze eerste stap zal dan gewerkt worden naar een hybride leeromgeving; praktijk en theorie in één omgeving buiten de traditionele school.