• Van 30 september tot en met 8 oktober was het de Week van de Scheidsrechter. Inmiddels is deze week niet meer weg te denken in het voetbal. En ook bij Longa '30 geven we de (assistent-)scheidsrechters de extra aandacht en waardering die zij zo hard verdienen. Eigenlijk moet deze vorm van waardering het hele voetbaljaar het geval zijn. Want zonder jullie geen voetbal op de velden!

  Zuinig op onze scheidsrechters
  Het is dus een categorie vrijwilligers waar wij heel zuinig op moeten zijn. Dat werd voorafgaand aan de wedstrijd Longa '30 - SDV Barneveld nog eens duidelijk aangegeven. Voor de zekerheid zetten we de clich├ęs nog maar eens op een rij.

  1. Zonder scheidsrechters of spelleiders - nogmaals - geen wedstrijd!
  2. Spelers (en coaches) maken meer fouten van de gemiddelde scheidsrechter.
  3. De beste stuurlui staan aan wal.

  Het wordt steeds lastiger om wekelijks alle wedstrijden van een scheidsrechter te voorzien. Veel lagere jeugd- en seniorenteams moeten zaterdag en zondag al een scheidsrechter regelen of zelf fluiten.

  Bijeenkomst in 2024
  Daarom willen we de scheidsrechters van Longa '30 en KSUL, arbiters van RKZVC, Erix, HMC '17 en KSV, persoonlijk bedanken voor hun inzet en in het zonnetje zetten. In 2024, de exacte datum volgt, organiseren we een gezellige bijeenkomst in De Treffer voor jullie. We zorgen voor een hapje en een drankje, maar zeker ook voor een kleine attentie. Ook bespreken we kort over hoe alles loopt, zoals het ontvangst, de verdere begeleiding, de ervaring op de velden en hoe het na afloop gaat. Hier kunnen we als Longa '30 alleen maar van leren!