• Met ingang van komend seizoen is Remco van Leeuwen de nieuwe Hoofd Jeugdopleiding bij Longa ’30. De 31-jarige voetbaltrainer volgt daarmee Jeroen Stevens op, die na acht seizoenen afscheid neemt in deze functie. Longa ’30 is erg verheugd met de komst van de ambitieuze Lichtenvoordenaar die in het bezit is van de UEFA A-licentie.

    Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Remco al een behoorlijke staat van dienst als trainer. Zo is hij onder meer jeugdtrainer geweest in verschillende leeftijdsgroepen bij FC Utrecht en Vitesse en heeft hij gewerkt bij Al Wahda FC in Abu Dhabi en Dalian Shide in China. Momenteel is hij Hoofd Jeugdopleiding van de Twentsche Voetbalschool met onder andere vestigingen in Enschede en Duitsland, geeft hij jeugdtechniektrainingen bij onder andere Longa ’30 en AZSV, werkt hij als sportdocent (zaalvoetbal) op de Universiteit Twente en is hij als zaalvoetbaltrainer actief bij Excelsior ’31 in de 1e divisie. Zelf speelt hij nu nog bij RKZVC 1.

    Nu keert hij terug naar de club waar het voor hem allemaal begonnen is. Samen met de Voetbal Technische Commissie (VTC) en het jeugdbestuur zal hij verder vorm gaan geven aan de visie en missie van Longa ’30 en dit uitrollen binnen alle geledingen van onze jeugdafdeling. Belangrijk doel is om het algemene niveau van de jeugdopleiding door te blijven ontwikkelen en dat zoveel mogelijk spelers bij het ‘vlaggenschip’ of bij de tweede of derde selectie kunnen aansluiten. Hierbij mogen we zeker de hoofdletter P van Plezier niet vergeten, want dat is voor talentvolle én voor minder talentvolle spelers van wezenlijk belang.

    Remco heeft er veel zin in: “Er zit heel veel talent binnen deze vereniging. Ik kijk er naar uit om de nieuwste ontwikkelingen toe te passen. Longa ’30 heeft de beschikking over een prachtige accommodatie en het nieuwe Vitaal Sportpark gaat daar ook aan bijdragen. Voorlopig wil ik de mensen beter leren kennen en de sterke en zwakke punten analyseren. Vervolgens is het de uitdaging om iedereen op een zo hoog mogelijk niveau te laten spelen. Ik zal me met name op voetbaltechnisch en tactisch, maar zeker ook op mentaal en innovatief gebied laten gelden.”

    Dit past in de ambitieuze en sportieve plannen van de club. De komende maanden zal hij nog gaan samenwerken met de huidige Hoofd Jeugdopleiding: Jeroen Stevens. Hij heeft de afgelopen acht seizoenen een zeer belangrijke rol gespeeld in de jeugdopleiding van Longa ’30. Onder zijn leiding heeft deze jeugdafdeling de volgende professionele stap gezet en heeft ook menig jeugdspeler de overstap naar de hoogste seniorenelftallen gemaakt. Via deze weg willen we Jeroen alvast bedanken voor de bijdrage die hij aan onze club geleverd heeft.

    Wij wensen Remco alvast veel plezier en succes in zijn nieuwe rol bij onze club en hebben er vertrouwen in dat hij het opgebouwde werk verder vorm gaat geven.