• Na ruim 15 maanden aan maatregelen (1,5 meter afstand, mondkapjes, lockdown, avondklok, ouders buiten het sportpark wachtend, niet douchen na trainingen, geen koffie in de kantine, alleen trainen en onderlinge wedstrijdjes, zelfs leeftijdsdiscriminatie van eerst 18 jaar en ouder, vervolgens 27 jaar en ouder) zijn we het woord corona spuugzat en verlangen we allemaal naar het ‘nieuwe normaal’. Ook bij Longa ’30.

    Normaal heb je er nu kampioenschappen opzitten met gezellige feestjes of degradaties met 10 minuten verdriet. Maar momenteel: geen bekendmaking van speler of supporter van het jaar, geen afsluiting voor de Longa-jeugd, geen Jan Wichmantoernooi, GEEN… Inderdaad heel veel GEEN, maar gelukkig zien we aan de horizon het woord PERSPECTIEF opdoemen.

    In het bestuur van Longa ’30 leefde lang de hoop om in juni 2021 nog iets extra’s te organiseren voor alle jeugd- en seniorenteams. Denk hierbij aan een speciale jeugd-dag met als bonus patat en fris. Misschien zouden we ook het nieuwe Vitaal Sportpark kunnen ‘inwijden’ voor zowel pupillen als voor junioren en senioren. Voor de senioren een toernooi met aansluitend een BBQ XXL, die weggespoeld kan worden met fris of enkele gekoelde drankjes van een bekend Achterhoeks merk. Het bleef echter toch ‘tricky’ om te organiseren vanwege de onzekerheid bij de versoepelingen. ‘We zijn er bijna, maar nog niet helemaal’, aldus Mark Rutte. Daarom willen we deze plannen voor ALLE TEAMS doorschuiven naar eind augustus. Geen afstel, doch uitstel!

    Gelukkig denkt onze penningmeester ook mee. Er waren minder uitgaven, minder inkomsten (kantine), maar gelukkig waren er ook diverse steunmaatregelen. Daarom hebben we als bestuur besloten om de senioren in de komende voetbaljaargang een korting te geven op de contributie. Voor de 35+ en 45+ geldt hetzelfde.

    Elke club drijft verder op vrijwilligers. Ook Longa ’30 kan slechts draaien door minstens 356 vrijwilligers; van serviceteam tot jeugdcommissie, van vrijwilligerscommissie tot Longa-weekendcommissie, van juniorenleiders tot seniorenleiders, van… Teveel om op te noemen. Voor al die vrijwilligers zijn een paar mensen van de vrijwilligers- en activiteitencommissie al een paar weken in het geheim bezig om een mooi pakket samen te stellen. Een verdiend gebaar naar al die mensen die zich belangeloos inzetten voor onze ‘oranje-brigade’. Zo hopen we 15 maanden van onzekerheid achter ons te laten en kijken we verlangend uit naar oude voetbaltijden.

    Bestuur Longa ’30