• Longa ’30 heeft een qua resultaat dramatisch paasweekend beleefd. Hoewel het vooraf wist dat het lastig zou worden om punten te pakken tegen de twee hoogst geklasseerde ploegen van de Hoofdklasse B, hield het toch een extra grote kater over. Niet door het vertoonde spel, maar wel door het finale resultaat.

    Op zaterdag was in Lichtenvoorde op een zonnig sportpark De Treffer koploper Baronie te gast. De ploeg uit Breda liet al snel zien waarom zij daar staan. Binnen enkele minuten na de aftrap was het Jason Tjien-Fooh die Lichtenvoords balverlies keihard afstrafte en de 0-1 op het scorebord zette. Longa ’30 herpakte zich daarna knap en wist in het restant van de eerste helft de beste mogelijkheden te creëren. Thom Berendsen was zijn directe verdediger te snel af maar zag zijn inzet op de paal verdwijnen waarna A-junior Bjarne te Brake de rebound jammerlijk miste. Te Brake was nog een keer dicht bij de gelijkmaker maar zag zijn poging op fabelachtige wijze gekeerd door de Bredase goalie.

    In de tweede helft bleef Longa ’30 het Baronie met enorm veel inzet en bij vlagen goed voetbal lastig maken, maar zat het wederom niet mee. Luuk Doppen zette een stevige bloktackle in welke door arbiter Tulen ten onrechte werd beoordeeld als buitensporig waarna een rode kaart voor Doppen volgde. Zelfs met 10 man wist de ploeg van Dennis van Toor de koploper terug te dringen wat uiteindelijk sorteerde in de terechte gelijkmaker. Invaller Mart Hummelink knikte een voorzet van Lowie te Dorsthorst hard tegen de touwen en leek daarmee het punt veilig te stellen. Echter in de absolute slotfase ging het, net als een week eerder tegen Minor, mis. Mark Schuit voltrok na een lage voorzet het vonnis en stuurde Longa ’30 zonder punten huiswaarts.

    Twee dagen later, op paasmaandag, mocht Longa ’30 op bezoek in Rosmalen bij de enige overgebleven achtervolger van Baronie: OJC. Opnieuw een zware kluif die door het missen van enkele geblesseerde en dus ook geschorste spelers er niet makkelijker op werd. Op een bijna zomers heet kunstgrasveld in Rosmalen voltrok zich een waar spektakelstuk waar ook de meegereisde fietsers van het initiatief: ‘fiets mee met Marcel E!’ van konden genieten. Na knullig balverlies zette Dennis Knuiman de thuisploeg al snel op 1-0 maar Longa ’30 rechtte haar rug via Te Brake die ditmaal wel het net wist te vinden. Binnen het half uur wist Knuiman de gastheren met zijn 2e van de middag opnieuw op voorsprong te schieten. Na de 3-1 van Saad Laazizi leek het een kansloze middag te worden voor Longa ’30 maar via Thomas Kerperien werd nog voor rust voor de aansluitingstreffer gezorgd.

    Na rust gingen beide ploegen vrolijk verder met scoren. Eerst was het OJC Rosmalen dat via Joey Hellstern gemakkelijk voor de uitkomende Rutger Tenhagen de 4-2 aan kon tekenen uit de corner. Toch gaf Longa ’30 de moed niet op en via Rick Bosma werd het 4-3. Het doek leek weer even gevallen toen Knuiman zijn hattrick voltooide en OJC op 5-3 bracht maar na een rake penalty van wederom Kerperien bleef het spannend. In de slotfase kreeg OJC een paar grote kansen in de uitbraak maar wist die niet te verzilveren. Het dichtst bij een treffer was invaller Alvaro Peris Pulido die zijn inzet vanaf de paal precies over de doellijn zag rollen in de handen van de keeper. Daarmee speelde Longa ’30 wederom een prima wedstrijd maar stond het ook nu met lege handen. Extra zuur was het uitvallen van Sybe Heutinck en Thom Berendsen die beide met een spierblessure naar de kant moesten. Positieve noot was het terugkeren van twee spelers die na zeer lang blessureleed voor het eerst in 4 en zelfs 5 jaar weer speelminuten in het vlaggenschip hebben gemaakt. Simon Klein Goldewijk en Floris Eskes speelden solide en kunnen zo terugkijken op een mooie rentree.