• De Elna stond er bol van en op de rotonde van de Richterslaan en de Esstraat wandel je tegenwoordig over een regenboogzebrapad. En dit om aandacht te vragen voor vrijheid in gender- en seksuele oriëntatie, kortom aandacht voor LHBTI.

  Regenbooggemeente
  Zeker in de "macho" voetbalwereld is dit een gevoelig onderwerp. Gelukkig wil Oost Gelre zich als regenbooggemeente profileren. Cas Maarse heeft als ervaringsdeskundige zitting in de Werkgroep Sport in het kader van Oost Gelre Regenbooggemeente. Bij Longa ’30 overhandigde Cas namens de gemeente een regenboogvlag aan Jonna Kampshof van vrouwen 1 en Mattheys Kuypers van heren 1. Op de foto dragen Cas, Jonna en Mattheys de regenboogvariant van de Achterhoekse vlag met verve.

  Belangrijke boodschap
  Ook kreeg Longa ’30 een aantal aanvoerdersbanden in regenboogkleuren aangeboden. Het zou een goed teken zijn als die band elke week op een voetbalveld gezien wordt. Ook het bestuur van Longa ’30 onderschrijft het belang van de regenboogvlag vanzelfsprekend en draagt het op handen uit. We moeten de boodschap van deze markante vlag ook bij Longa ’30 blijven herhalen en elkaar erop aan kunnen spreken als iemand een misstap begaat!

  Op de foto van links naar rechts: Cas Maarse, Jonna Kampshof en Mattheys Kuypers

  Op de foto: het hoofdbestuur met de regenboogvlag