• Op vrijdag 1 oktober vindt om 18.00 uur de officiële opening van het Vitaal Sportpark Longa ’30 plaats, speciaal voor genodigden. Onder de genodigden bevinden zich afgevaardigden van diverse participanten. Denk aan de provincie Gelderland, de gemeente Oost Gelre, Achterhoek in Beweging, Vario Fields, Graafschap College, Marianum, KBO, Centrum in Beweging, Menzis, Smartgoals, Hamalandhal, Longa ’30, Longa’59, LTC De Kei, Erix handbal, BSO Humankind, Tekstbureau JES en last but not least de vrijwilligers op het Longa-complex.

    SAB-voorzitter Marcel Eekelder zal iedereen welkom heten om klokslag 18.00 uur en vervolgens kort het bewandelde pad richting deze ‘beweegtuin’ uit de doeken doen. Om 18.15 uur vindt de officiële opening plaats en vervolgens zijn er diverse demonstraties. Op het ‘beach-veld’ zullen beach-volleyballers, beach-tennissers en voet-volleyballers hun kunsten vertonen. Op de kunstgrasbaan met ‘vario-hills’ zullen Timo Kleinhesselink, Frank Buesink en Ruud Elferink diverse mogelijkheden laten zien. Ze demonsteren o.a. een app voor smart goals. Een klimwand, battle ropes, coördinatie-veldjes, muur graphics en 2 trappen met kleine en grote traptreden completeren de ‘beweegtuin’.

    Intussen hebben verschillende afgevaardigden van omliggende gemeenten al een demonstratie gezien. Ze waren allen zeer enthousiast over de diverse beweegmogelijkheden.

    Maar ook binnen Longa ’30 komen er steeds meer vragen over het gebruik van dit nieuwe fenomeen. Het antwoord hierop luidt als volgt. In oktober zullen Frank Buesink, Ruud Elferink en Timo Kleinhesselink op 3 avonden een clinic verzorgen voor alle trainers en leiders van de onderbouw, middenbouw en bovenbouw van Longa ’30. Eerst een presentatie in ons clublokaal en vervolgens een demonstratie in de ‘beweegtuin’. Natuurlijk komen ook de trainers van de senioren aan de beurt. De data hiervoor worden gedeeld op de website en in de trainers-apps.

    Natuurlijk worden ook alle andere participanten dit jaar meegenomen in deze demonstraties. Alleen zo kunnen we er samen een ‘vitaal sportpark’ van maken.

    Werkgroep Vitaal Sportpark Longa ’30