• De eerste poulewedstrijd in het bekertoernooi 2020-2021 hebben we moeizaam met 2-2 gelijkgespeeld. De blauwe buurman SV Grol 2, die één klasse lager speelt, leek zelfs lang met de winst aan de haal te gaan.

Aan beide helften begonnen we heel behoorlijk. Vooral in de openingsfase van het duel hadden we het betere van het spel, dwongen we Grol ver terug en ontbrak het enkele malen aan een goede eindpass om het krachtsverschil ook op het scorebord uit te drukken. Gaandeweg beide helften volgde echter het verval.

Grol 2 speelde compact, leunend op een goede verdedigende organisatie en de momenten dat de Grollenaren eruit kwamen werd het vaak gevaarlijk. In beide helften scoorden zij één keer en beide keren was dit uit een standaardsituatie. In de eerste helft draaide een corner er zomaar in en in de tweede helft leek een hoekschop afgeslagen, maar werd deze uiteindelijk toch nog omgezet in een doelpunt. Tweemaal was het Max de Vries en vooral zijn tweede treffer draaide fraai in de verre hoek.

Tweemaal wisten we echter dus ook de balans weer te herstellen. Na een klein uur spelen was het eerst Thomas Kerperien die een indraaiende vrije trap keurig verlengde tot achter de Grol doelman. In de absolute slotfase was het laatste woord aan Jaco Klein Goldewijk. Op de rand van het zestienmetergebied ging hij achter een vrije trap staan die hij vervolgens op schitterende wijze stijf in de welbekende winkelhaak vuurde. Zijn schot was echter zo hard en kaatste zo recht weer het veld in dat de scheidsrechter het op 1-2 voor Grol wilde houden. Er was de nodige overredingskracht voor nodig en uiteindelijk zorgde een enorm sportief gebaar van Grol trainer Bjorn Koldeweij, die toegaf dat bal er echt in zat, dat de scheidsrechter het doelpunt tóch goedkeurde.

Dankzij de 2-2 houden we het bereiken van een eventueel volgende ronde in eigen hand. Volgende week zondag wacht FC Trias 2 in de poulefase. Daarvoor oefenen we al, opnieuw een uitwedstrijd, tegen VIOS Beltrum 1.