• Het komt zeer zelden voor dat iemand 75 jaar lid is van onze vereniging. Maar zondag in de rust van Longa '30 - Bemmel hebben we een unieke plaquette dat bij dit bijzondere jubileum past, mogen uitreiken aan 'Mister Longa '30' Henk Elshof. Chapeau!

    Een bewonderenswaardig aantal jaren voor de man die onlangs 90 kaarsjes mocht uitblazen. Direct na de Tweede Wereldoorlog is hij lid geworden van de club. Voetballend gezien heeft hij het na de jeugd bij de senioren niet verder geschopt dan het tweede elftal. Maar na zijn eigen voetbalcarrière heeft hij zich op bestuursgebied zeer verdienstelijk gemaakt voor de Lichtenvoordse voetbaltrots.

    Maar liefst 32 jaar heeft Henk de functie van penningmeester behartigd. Hij deed in die rol alles in het belang van de club. Zo beheerde hij de kas, haalde hij sponsorgelden binnen, inde hij de contributie van de leden, hield hij het kasboek bij en organiseerde hij het complete kassagebeuren. Tot vorig seizoen bracht hij zelfs de raambiljetten met de aankondiging van thuiswedstrijden rond.

    Voor al deze verdiensten is Henk al op verschillende manieren gehuldigd. Zo is hij erelid van Longa '30, is hij Koninklijk onderscheiden in de Orde van Oranje-Nassau en heeft hij van de KNVB de zilveren waarderingsspeld gekregen. En deze zondag komt daar nog de eer van het 75-jarige lidmaatschap van de club bij. Een meer dan terechte onderscheiding voor deze clubman pur sang.

    Henk, bedankt wat je voor Longa '30 hebt betekend en nog vele jaren in goede gezondheid gewenst!

    'Mister Longa '30' Henk Elshof 75 jaar lid van onze vereniging 1