• Zes jaar lang runde zij de kantine van RKZVC in haar woonplaats Zieuwent. Sinds 1 september doet Carina Hulshof (57) min of meer hetzelfde werk, maar nu voor Longa ’30! Volgens eigen zeggen hoefde ze niet echt te wennen.

  “Ik stapte er zo in, het werk voelt natuurlijk vertrouwd. Zelf het kassasysteem is in Zieuwent hetzelfde, maar er zijn natuurlijk zeker wel veel verschillen. Ik moet eerlijk zeggen dat bij Longa ‘30 alles strakker, bedrijfsmatiger is georganiseerd. Dat moet ook wel met zo’n grote vereniging. Je weet duidelijker waar je aan toe bent en ik ben nu ook in volledige loondienst bij de club. Bij RKZVC was ik de pachter van de kantine, de opbrengsten werden daarna met de club gedeeld.”

  De nieuwe baan geeft haar meer rust. De Longa-kantine heeft duidelijke openingstijden: overdag vrij en in de avonden en weekenden werken. En natuurlijk is ze ook blij met de lange zomerstop. “Bij RKZVC maakte ik weleens weken van meer dan zestig uren, dat is op zich niet erg, maar het werd ook maar van je verlangd. Voor de koffie van een paar leiders moest je er op elk moment toch maar zijn.”

  Via een kennis werd ze gewezen op de vacature die in Lichtenvoorde was ontstaan na het vertrek van kantinebeheerder Maurice Rietberg, die bij café van Ooijen weer de uitbater is geworden. Haar beide kinderen, dochter Maartje (24) en zoon Ties (19) zeiden onmiddellijk: “Mama dat is precies wat jij moet gaan doen, solliciteren dus”. Ze werd uitverkozen en heeft er geen moment spijt van.

  De reacties op het overstappen van RKZVC naar Longa waren natuurlijk niet van de lucht:

  “Tsja, het woord ‘overloper’ viel natuurlijk regelmatig, maar daar sta je natuurlijk boven. Ik heb ook in Zieuwent hele mooie jaren meegemaakt. Voorzitter Johnny Cuppers was heel reëel en begreep mijn beslissing zeker. Ik ben heel blij met de nieuwe baan bij Longa ‘30”, klinkt het overtuigd.

  Met de pure voetbalsport heeft Carina eigenlijk niks: “Nee, het voetbal is met mijn werk verbonden, maar ik kan toch ook heel fanatiek worden als ik een wedstrijd intensiever ga volgen. Zo werkt het bij mij ook wel weer.” Natuurlijk geeft het Longa-bestuur ook Carina de ruimte om nieuwe omzetverhogende initiatieven te ontplooien. Wat staat er op stapel?

  Carina raakt meteen op stoom: “Ik ga in ieder geval team tegen team-quizzen organiseren of een karaokeavond. Daarnaast wil ik ook het menu wat gaan aanpassen. Erwtensoep gaan we in de koude voetbaldagen serveren en ook een broodje rookworst lijkt mij een winnaar. Misschien moeten we ook eens een andere patatsoort frituren. D meningen daarover verschillen nogal. Ik wil ook wat andere broodjes varianten gaan uitproberen. Denk aan kipsalade en bijzondere warme broodjes. Het ‘broodje gezond’ blijft er wel in, maar het blijft moeilijk om de gezonde producten, zoals appels, peren en ander fruit, aan de voetballers te slijten. Het is wat dat betreft ook hier net zoals in Zieuwent altijd zeggen ‘Hoe vetter, hoe better’”, zegt ze lachend.

  Carina wil ook in het interieur en de aankleding van de kantine een aantal wensen doorvoeren. “Ik heb een heel leuk idee over nieuwe lampenkappen. Ook wil ik graag met voetbalvaantjes gaan decoreren, de bloemstukken wil ik aanpassen, het blad van de bar ga ik onder handen nemen en via de SJOL krijgen we ook nieuwe stoelen die nog beter zitten!”

  Van oorsprong is Carina eigenlijk bloemiste en ze heeft ook een passie voor het stofferen van meubels. Dus de creatieve uitvoering van deze plannen is bij haar in goede handen.

  ‘Witte broek, oranje trui ‘is nu ook het lijflied van Carina, ze hoopt nog lang bij Longa te kunnen blijven en ziet de sportieve toekomst van ons eerste elftal zonniger tegemoet dan dat van de Zieuwentse collega’s. “RKZVC gaat wel afzakken en dat is ook logisch. Ze willen ook geen spelers van buitenaf erbij. Ze hebben nu een mooie lichting maar dat gaat ophouden,” klinkt haar voorspelling met toch een beetje voetbalverstand.