• Longa’30 heeft afgelopen zondag zeer goede zaken gedaan richting het kampioenschap in de 1e klasse E. In de enige resterende streekderby in en tegen FC Winterswijk werd met 1-2 gewonnen. Die zege was op papier nipt maar in werkelijkheid overtuigend en verdiend.

    Longa’30 begon sterk aan de wedstrijd en troefde Fc Winterswijk met name af op felheid en agressie. Dit resulteerde vooral in een veldoverwicht maar niet direct tot kansen waarbij het de hulp van FC Winterswijk nodig had. Winterswijker George Chamoun leverde de bal in bij Freek Heinsbroek die dit cadeautje direct verzilverde door koelbloedig binnen te schuiven. In het vervolg van de eerste helft waren er genoeg kansen voor Longa’30 om de score verder uit te breiden maar een doelpunt viel er niet. Thom Berendsen was met een kopbal op de lat nog het dichtst bij een treffer.

    De tweede helft kende aanvankelijk een ander spelbeeld. Fc Winterswijk speelde geconcentreerder en feller en wist ook gevaar te stichten. Job Harmsen was het gevaarlijkst. Hij dwong met een lage schuiver Wouter Lankheet tot een redding. Na ruim een uur spelen, waarbij goed voetbal schaars was maar de duels weer vaker in het voordeel van Longa’30 werden beslist, viel de beslissing. Winterswijk-aanvoerder Joost Mulder zijn terugspeelbal werd door Boet Kemperman onderschept en binnengeschoven. Vervolgens liet Longa’30 wederom legio mogelijkheden liggen. Zo zag Tim Bader, na fenomenaal voorbereidend werk van Heinsbroek, zijn inzet van de lijn worden gehaald. Even leek het nog spannend te worden nadat Kabir Sabotic via een zeer dubieuze penalty de aansluitingstreffer maakte maar het bleef bij 1-2.

    De overwinning betekent dat Longa’30 nu 4 punten voorstaat op naaste concurrent SC Bemmel. 12 mei staan beide ploegen in een directe confrontatie tegenover elkaar. Bij winst is Longa’30 verzekerd van het kampioenschap.

    Foto: De Gelderlander