• Longa ’30 heeft zichzelf een goede dienst bewezen door overtuigend te winnen van het Brabantse Moerse Boys uit Zundert. De 3-0 zege kwam tot stand door 3 goals van spits Thomas Kerperien.

    De uitploeg, die voorlaatste staat in de competitie, begon nog sterk aan het duel op sportpark De Treffer. Een fraaie steekpass van Joris Goossens zette Daan van den Broek alleen voor keeper Rutger Tenhagen, maar die anticipeerde goed op de poging van Van den Broek om de bal over hem heen te lobben. Tenhagen mocht aantreden tussen de palen vanwege de rode kaart van Dyon Esink en mag terugkijken op een uitstekende wedstrijd. In de loop van de eerste helft werd Longa ’30 steeds dreigender maar verzuimde het om goede aanvallen te belonen met een goede laatste pass. Uiteindelijk viel na een klein half uur de openingstreffer toch. Uit een corner van Tim Bader bleef de bal hangen waarna Kerperien die doeltreffend in het zijnet kopte: 1-0.

    Na de thee was de intentie van de gasten uit Zundert duidelijk, zo snel mogelijk de gelijkmaker maken. Toch bleef Longa ’30 verdedigend relatief eenvoudig overeind. Aanvallend kreeg het opnieuw grote kansen om de score uit te breiden. Kerperien liet een grote mogelijkheid liggen door vrij in de zestien langs de verkeerde kant van de paal te mikken en Rolf Kruip leek een cadeautje te krijgen toen een Zundertse verdediger de bal rechts in zijn voeten kopte, maar keeper Tom Magielse voorkwam dat Kruip het cadeautje kon uitpakken. Het was volkomen terecht dat de voorsprong uiteindelijk toch werd verdubbeld. Na een uitstekend actie van Bader kon Dayani Timmerhuis vrij inschieten. Zijn poging werd vervolgens door Kerperien binnengelopen langs de kansloze Magielse (2-0). In de slotfase werd het ook nog 3-0 nadat Timmerhuis gevloerd werd in de zestien meter en Kerperien vanaf de penaltystip feilloos zijn hattrick complementeerde.

    Een uitstekende overwinning van de Lichtenvoordenaren die nu al kunnen terugkijken op een uitermate geslaagde eerste seizoenshelft. Met 24 punten uit 13 wedstrijden staat de ploeg van Dennis van Toor op een keurige 4e plaatst en hoeft het voorlopig niet naar beneden te kijken. Tot de winterstop volgen nog twee competitiewedstrijden waarin de eerste competitiehelft nog meer glans kan krijgen. Aanstaande zondag speelt Longa ’30 uit in Echt tegen nummer 8 op de ranglijst EVV. Op zondag 11 december komt nummer 2 en reeds periodewinnaar AWC op bezoek in Lichtenvoorde.