• Na het zure gelijkspel tegen Orion en een knappe overwinning op Juliana’31 startte Longa’30 haar competitie op een prima manier met vier punten uit de eerste twee wedstrijden. De Lichtenvoordenaren mochten na een vrij weekend, in verband met de Lichtenvoordse kermis, op bezoek bij RKSV Halsteren. Een op voorhand lastige uitwedstrijd en een goede krachtmeting voor de mannen van Dennis van Toor.

    Op een regenachtige zaterdagavond kwam de ploeg uit Lichtenvoorde goed uit de startblokken en loste direct een schot. Dit kwam doordat Longa’30 zich een aantal keren goed onder de druk uit wist te spelen en op de juiste momenten de diepte zocht. Helaas was het goede begin van korte duur en al snel verloor Longa’30 grip op de wedstrijd. Dit was de verdienste van een goed spelend Halsteren met individueel een aantal goede spelers die zich telkens onder de druk vandaan wisten te spelen. Op een aantal schoten na leidde dit echter niet tot echt grote kansen. De grootste kans werd ingeleid door doelman Rutger Tenhagen. De doelman verwerkte een lange bal matig waarna hij aan de noodrem moest trekken. Hierbij kwam hij goed weg met een gele kaart. De vrije trap die daarop volgde werd op de lat geschoten. Ondanks de druk op het Lichtenvoordse doel kwam Longa’30 wel op voorsprong. Een te korte inspeelpass van Halsteren zorgde ervoor dat Thomas Kerperien Thom Berendsen in de diepte weg kon steken die deze kans prima afrondde: 0-1.

    De tweede helft bleef het spannend. Halsteren bleef dreigend en dominant aan de bal. Ondanks het dominante veldspel slaagde Longa’30 er in om de linies kort op elkaar te houden en lange tijd geen grote kansen weg te geven. Door de grote ruimtes wist het een aantal keren nog op de counter toe te slaan. Helaas zonder echt succes. Hierdoor bleef het spannend tot aan de laatste minuut waarin de Lichtenvoordenaren een corner tegen kregen. De corner werd door Jaouad Chraou ogenschijnlijk tot doelpunt verwerkt, ware het niet dat Mattheys Kuypers zijn hoofd nog tegen de bal redde op de doellijn. Hiermee boekte Longa’30 een zeer welkome overwinning.

    Door de overwinning van afgelopen zaterdag vindt Longa’30 zichzelf terug op de vijfde plaats met zeven punten uit drie wedstrijden. Komende zaterdag speelt Longa’30 thuis tegen Kampong uit Utrecht. Wij heten jullie allen van harte welkom.