• Afgelopen zondagmiddag speelde Longa’30 de inhaalwedstrijd tegen RKSV Nuenen uit de gelijknamige plaats. Helaas voor de Lichtenvoordenaren verloor het de wedstrijd met 0-2 en wist het de goede reeks van de afgelopen weken niet door te trekken.

    In de beginfase werd er aftastend gespeeld door beide ploegen. Nuenen speelde vooral erg defensief en de ploeg van Dennis van Toor kon er moeilijk doorheen komen. In deze fase gebeurde er niet zoveel en werden veel duels op het middenveld gespeeld. Na wat foutjes achterin kon Nuenen een aantal keren erg gevaarlijk worden, maar gelukkig wist keeper Dyon Esink vooralsnog zijn doel schoon te houden. Even later lukte dit niet, toen de goed spelende verdediger Adriana van Nuenen de 0-1 kon binnenkoppen vanuit de hoekschop.

    Na dit doelpunt werd Longa’30 iets gevaarlijker en kwam het in het de 39e minuut erg dicht bij de gelijkmaker. Thom Berendsen werd diep gestuurd die vervolgens Bjarne te Brake alleen voor de goal zette, maar hij miste de bal volledig. Dit was dé kans voor de rust.

    Na de pauze werd hetzelfde spelbeeld gehanteerd. Nuenen leunde wederom wat achterover en liet Longa’30 de bal rondspelen. De thuisploeg kwam een aantal gevaarlijk voor de goal, maar wist zichzelf helaas niet te belonen. Mede uit hoekschoppen wist het tot tweemaal toe erg gevaarlijk te worden, maar dit mocht helaas niet baten. Uiteindelijk werd het alles-of-niets spel aan de Longa’30 zijde in de 83ste minuut afgestraft door aanvaller Oosterhout. Hij werd diep gestuurd en door miscommunicatie wist hij eenvoudig de Lichtenvoordse doelman te passeren. Na dit doelpunt was het gif van Longa’30 uit het spel en verloor het voor de tweede keer dit seizoen.

    De Lichtenvoordse ploeg gaat een belangrijke week tegemoet waarin het zich probeert te herpakken tegen Silvolde. Zaterdagavond om 18:00 wordt er afgetrapt op De Treffer. U bent van harte welkom!