• Onder Siberische omstandigheden is Longa’30 er zondag niet in geslaagd om de punten in eigen huis te houden. Tegen het sterke v.v. Baronie uit Breda werd een terechte 0-3 nederlaag geleden. Na een benutte strafschop in de eerste helft, bleef het lang 0-1 voor de gasten en bleef Longa’30 uitzicht houden op een resultaat. In de 83e minuut viel het doek echter door een goed uitgespeelde aanval. In de blessuretijd viel ook nog de ietwat geflatteerde 0-3.

    Longa’30 begon de wedstrijd wederom zonder de geblesseerde Thom Berendsen en Dion Hartgerink. Beide spelers kampen met een hamstringblessure en hopen snel weer aansluiting te vinden bij de groep.

    Baronie begon de wedstrijd met aanvallende intenties en was vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij. Met verzorgd positiespel en gedisciplineerd druk zetten werd Longa’30 teruggedrongen en had Baronie het meeste balbezit. Na 4 minuten moest de sterk keepende Erik Wijnbergen voor het eerst handelend optreden bij een scherp indraaiende vrije trap. Wijnbergen hield zijn doel schoon door de vrije bal net naast de paal te tikken. Na deze kans probeerde Baronie het nog eens van grote afstand, maar dit leverde geen problemen op voor de goalie van Longa’30. Baronie speelde ver op de helft van Longa’30 zonder veel grote kansen te creëren. In de omschakeling ontstond zo de nodige ruimte voor de thuisploeg, maar de matige kwaliteit van passing en het maken van de verkeerde keuzes zorgden ervoor dat ook Longa’30 weinig gevaar kon stichten. In de 25e minuut was Baronie wel gevaarlijk door een schot in de korte hoek te lossen na een uitstekende individuele actie. De aanvallers van Baronie bleken lastig te bespelen voor de Longa’30-defensie en in de 39e minuut leidde dit tot een 0-1 voorsprong. Een bal die in de kluts voor de voeten van een aanvaller van Baronie terecht kwam werd gepromoveerd tot kans en onmiddellijk weer onschadelijk gemaakt door captain Nick te Veldhuis. Hij had hier echter wel een overtreding voor nodig, strafschop en dus 0-1. De penalty werd benut door de sterke spits Mohammad. Net voor rust dacht Baronie op 0-2 te komen, ware het niet dat er een overtreding gemaakt werd op de doelman van Longa’30. Met een 0-1 tussenstand werden de kleedkamers opgezocht.

    De tweede helft begon Longa’30 sterker dan het deed in de eerste helft. Er werd hoger druk gezet en Longa’30 kwam wat meer in haar spel. Na een uur spelen besloot de ingevallen Jelmer Krooshof een goede aanval van Longa’30 met een kopbal die net naast de paal verdween. Longa’30 dat met gepaste risico’s op zoek ging naar de gelijkmaker kon echter geen vuist maken. Baronie werd wel gevaarlijk door een afstandsknal van Mohammad die uiteen spatte op de dwarsligger. In de 83e minuut werd het 0-2 door een perfect uitgespeelde aanval. Baronie combineerde lang door tot in de 16 en Jens Wirix schoof de bal uiteindelijk onder keeper Wijnbergen door. In de slotfase kon Longa’30 nog een aantal keer tot een kans komen, maar een goede eindpass bleef uit. In de blessuretijd viel ook nog de ietwat geflatteerde 0-3. Mohammad maakte zijn tweede van de middag. Een slecht resultaat tegen een goede tegenstander. Het krachtsverschil was gewoonweg te groot.

    Positief was de tweede helft waar overduidelijk meer strijdlust op de mat werd gelegd. Ook de invallers Jordi Besselink, Jelmer Krooshof en Harm Eskes maakten een goede indruk. Genoeg aanknopingspunten om de eindfase van de eerste seizoenshelft mee in te gaan!

    Longa’30 heeft nu 14 punten uit 12 wedstrijden en staat hiermee op een 11e plaats in de competitie. Volgende week reist Longa’30 215 kilometer af naar het zuiden voor de confrontatie met directe concurrent S.V. Meerssen.