• Longa’30 is er niet in geslaagd om te profiteren van de misstap van haar naaste concurrenten. Waar Rohda Raalte de bietenbrug op ging tegen BVC’12 wist Sc Bemmel niet verder te komen dan een gelijk spel tegen de amateurs van NEC. Hoewel er genoeg kansen werden gecreeerd werd er door de Lichtenvoordse formatie verloren van het Enschedese vv Rigtersbleek.

    Longa’30 moest gehavend aan de wedstrijd beginnen door blessures en schorsingen. Zo miste het bijvoorbeeld haar hele centrale verdedigingsduo. Desalniettemin begon Longa’30 sterk en wist het Rigtersbleek in de beginfase terug te dwingen. Uit een afgeslagen corner schoot Nick te Veldhuis goed in maar werd zijn bal van de lijn gehaald. Na een goed eerste kwartier ontstond een rommelige fase. Hierin wist Rigtersbleek diverse keren gevaarlijk uit te breken maar tot een schot kwam het niet. Na een half uur kon Thom Berendsen vrij uithalen maar vond de Enschedese keeper op zijn weg. Die had even later geen antwoord op de pegel van Dirk Doppen maar helaas voor de Lichtenvoordenaren zat er een engeltje op de lat. Verder dan een dwarrelbal die voorlangs vloog en een eenvoudig te vangen kopbal kwam Rigtersbleek niet in het eerste bedrijf.

    In de tweede helft wederom een gelijk opgaande wedstrijd waarbij Longa’30 de betere kansen kreeg. Boet Kemperman was dichtbij de voorsprong maar had pech dat de keeper uitstekend in vorm bleek. Na een uur moest ook Wouter Lankheet aan de bak. Tot twee keer toe plukte hij de bal van de voeten van de tegenstander toen deze alleen voor de keeper verscheen. Uiteindelijk leek de wedstrijd doelpuntloos te eindigen maar vlak voor tijd ging het alsnog mis. Te Veldhuis kopte te kort terug waardoor de oplettende Jacob Said de matchwinner kon worden.

    Een onnodige nederlaag welke volgende week zal moeten worden weggepoetst in Hengelo tegen laagvlieger BWO. Na een overwinning in de derby tegen Tubantia vorig weekend mochten zij, dankzij een afgelasting, afgelopen weekend uitrusten. De wedstrijd zal, zoals gebruikelijk, om 14.00u starten.