• Kampioen Longa’30 heeft het seizoen in stijl afgesloten. In en tegen Heino werd met de hakken over de sloot gewonnen met 3-4. Daarmee kwam een prachtig seizoen ten einde en is voorlopig de laatste wedstrijd in de 1e klasse gespeeld.

    Die zege kwam niet zonder slag of stoot tot stand. Heino vloog uit de start blokken en kwam dan ook verdiend op voorsprong. Een voorzet van de rechterkant kon vrij worden ingekopt door Wilco Gerritsen. Binnen 20 minuten verdubbelde vv Heino haar voorsprong toen ook broer Robin Gerritsen wist binnen te tikken. In het restant van de eerste helft speelde Heino zich veelvuldig onder de Lichtenvoordse druk uit maar wist niet meer te scoren. Longa’30 deed dit wel. Na uitstekend voorbereidend werk van Willem Wallerbos kon Dayani Timmerhuis de aansluitingstreffer binnentikken.

    In het tweede bedrijf gebeurde er van alles. Heino was dicht bij een doelpunt na onorthodox, via de paal, uitverdedigen van Mark Elferink. Na een uur spelen kreeg Gijs Sanders de kans om zijn eerste competitieminuten onder de lat van Longa’30 te keepen. Na een uur en 20 seconden spelen viel, helaas voor Sanders en Longa’30, de 3-1 door Jason Pham. Longa’30 toonde daarna, zoals wel vaker dit seizoen, veerkracht door met goed combinatiespel de aanval te zoeken. Voor de tweede aansluitingstreffer van de dag had het wel de hulp van Heino nodig. Al moet worden gezegd dat de te korte terug-kopbal op zeer fraaie wijze met een lob werd afgestraft door de afscheid nemende, Longa’30 legende Freek Heinsbroek. In de laatste 20 minuten was Longa’30 heer en meester en draaide het via doelpunten van Tim Bader (88e) en Boet Kemperman (in blessuretijd) de wedstrijd alsnog om en sloot het ook de laatste wedstrijd winnend af.