• Bij de derde thuiswedstrijd van de competitie heeft Longa’30 gelijkgespeeld tegen SV Meerssen. De Lichtenvoordenaren kregen de koploper van de vierde divisie op bezoek en wisten in een boeiend duel een punt in de wacht te slepen. Het was Longa’30 dat lang een voorsprong vasthield, maar gezien de spelverhoudingen mag het tevreden zijn met een punt. Eindstand: 2-2.

    Op een zonnige voetbalmiddag en een goed gevuld sportpark De Treffer mocht Longa’30 aantreden tegen de ploeg uit Zuid-Limburg. Voorafgaand werd het duel al beschouwd als een topper in deze klasse. Het verschil tussen beide ploegen bedroeg vijf punten, maar daarin heeft Longa’30 wel een wedstrijd minder gespeeld. Al met al was het bestempelen van de wedstrijd tot topper achteraf gezien geen verkeerde woordkeuze. De wedstrijd kenmerkte zich door het hoge tempo, het verzorgde voetbal en de individuele hoogtepunten bij beide ploegen. Het spel golfde op en neer, maar het was Longa’30 dat de score al vroeg in de wedstrijd opende. Een goede steekbal van verdediger Luuk Doppen kwam bij eindstation Tim Bader terecht, die met een subtiele voetbeweging de bal achter de Limburgse doelman wist te schieten. Voor Bader was dit het eerste doelpunt van het seizoen, maar heeft na blessureleed de smaak inmiddels weer te pakken. De 1-0 score heeft echter niet lang stand gehouden, want tien minuten later waren het de bezoekers die tekenden voor de 1-1. Gezien het spelbeeld kwam dit niet als een verrassing, want Meerssen was goed op elkaar ingespeeld en had voorin genoeg kwaliteit rondlopen. De enige man die negatief in het spel voorkwam in de eerste helft was de scheidsrechter. Er werden bij tijd en wijle dubieuze beslissingen genomen wat zorgde voor irritatie aan de zijlijn, met name aan de kant van Longa’30. Zo werd Mart Hummelink in het gezicht geschopt door een mislukte omhaal van een Meerssen-speler, maar de scheidsrechter gaf slechts geel voor deze charge. In het opstootje dat volgde kreeg ook Tim Bader geel wegens protesteren, wat ook tot de nodige ophef zorgde langs de kant. Deze nare smaak werd enkele minuten later weggespoeld door Thom Berendsen, die alert reageerde bij een corner van diezelfde Tim Bader. De bal bleef voor het doel hangen, waarna Thom er als de kippen bij was en de bal in het net kon tikken. Hiermee tekende hij tevens ook voor de ruststand:2-1.

    In de tweede helft kwam Meerssen beter in het spel en had het vaker de bal, maar was het Longa’30 dat goed stond te verdedigen en regelmatig gevaarlijk werd in de tegenstoot. Ook al had Meerssen het overwicht, de gelijkmaker bleef lang uit. Dit zorgde bij Longa’30 voor vertrouwen om de drie punten niet uit handen te geven tegen de koploper, en had daarbij soms nog kansen om de voorsprong te vergroten. Echt tot grote kansen kwam de Lichtenvoordse hoofdmacht niet, maar vergeleken met vorig seizoen valt het dubbeltje dit seizoen vaak wél de goede kant op. Ondanks deze constatering kreeg Longa’30 wel een penalty tegen in de 85e minuut, nadat de ingevallen Floris Eskes ongelukkig hands maakte in het eigen strafschopgebied. Deze werd onberispelijk binnengeschoten door Meerssen, waardoor de stand op 2-2 kwam. Hierna kwamen de gaste nog in de gelegenheid om de overwinning naar zich toe te trekken, maar de bal ging maar net voorlangs. Het dubbeltje viel dus de goede kant op. Longa’30 kwam vlak voor tijd nog wel een keer tot een scoringskans, maar het ontbrak aan overtuigingskracht. Al met al was de 2-2 eindstand een goede weerspiegeling van de wedstrijd, waarin Longa’30 tevreden mag zijn met een punt. Ondanks dat het dicht bij de overwinning was, had ook Meerssen zomaar met de volle buit naar huis kunnen gaan.

    Longa’30 mag terugkijken op een goede wedstrijd en kan zich nu volledig richten op de streekderby tegen RKZVC van aankomende zaterdag. De ploeg uit Zieuwent is in tegenstelling tot Longa’30 dit seizoen nog niet wervelend begonnen, maar in een derby zal de vorm van de dag bepalen wie er uiteindelijk met de overwinning aan de haal gaat. Op sportpark De Greune Weide zal er om 18.30 worden afgetrapt.