• Afgelopen zondag stond het uitduel met EVV Echt op het programma voor Longa ‘30. Een lastige tegenstander die, na een moeilijke start van de competitie, de laatste 6 wedstrijden ongeslagen is. Voor het team van Dennis van Toor een belangrijke wedstrijd om nog Herbstmeister te kunnen worden met tevens de rentree van Boet Kemperman bij de eerste selectie.

    De wedstrijd kende een evenwichtig begin. Met veelal balbezit rond de middenlijn en op enkele dreigende momenten na geen echte kansen in het eerste half uur. De eerste kans voor de Lichtenvoordenaren leidde gelijk de voorsprong voor EVV Echt in. Een schot van Kevin Wagener belandde in de handen van doelman Yannick Derix. Deze hervatte snel het spel met een verre uittrap richting de voorhoede van EVV Echt. Zij wisten hier wel raad mee en door een goede voorzet werd doelman Dyon Eisink gepasseerd: 1-0. Een minuut voor rust kantelde de wedstrijd volledig in het voordeel van de Lichtenvoordenaren. EVV Echt ontving een rode kaart nadat Sybe Heutink een natrappende beweging ontving. In de eerstvolgende aanval werd Mart Hummelink gevloerd in het zestienmetergebied. De gegeven strafschop was voor Thomas Kerperien een koud kunstje: 1-1. Dit was tevens de ruststand.

    Voor rust moest Boet Kemperman al in het veld komen na een blessure bij Dayani Timmerhuis. Vlak na rust bleek ook Kevin Wagener niet verder te kunnen. Dat zorgde voor, zo bleek achteraf, een duur wisselmoment waarin ook verdediger Niels Wekking naar de kant werd gehaald. De tweede helft wist Longa ’30 geen gebruik te maken van het veldoverwicht. Het was slordig aan de bal en kon niet tot grote kansen komen in het begin van de tweede helft. Desondanks wisten de oranjehemden op voorsprong te komen. Na een goede aanval werd in de 62ste minuut Boet Kemperman bereikt in de diepte. Ondanks dat hij vanuit een lastige hoek moest uithalen, bleek Kemperman in staat de doelman te passeren: 1-2. Smet op de wedstrijd was het uitvallen van Jelme Stevens. Uit een corner kwam de verdediger in botsing met zijn tegenstander met een blauw oog als gevolg. Omdat Longa ’30 door al door haar wisselmomenten heen was, moest het met 10 man verder. Dit kwam het spel niet ten goede, maar de ploeg wist stand te houden waarmee het de 3 punten mee terug kon nemen naar Lichtenvoorde.

    Door de overwinning op EVV Echt kan Longa komende zondag de koppositie bemachtigen in de Vierde Divisie. Longa ’30 speelt namelijk thuis tegen koploper AWC uit Wijchen. Bij winst gaan de oranjehemden over AWC heen. Daarbij is het wel afhankelijk van de uitslag van concurrent Kampong. De ploeg uit Utrecht heeft een gelijk aantal punten, maar een beter doelsaldo. Kortom een mooi affiche op de laatste speeldag van de eerste competitiehelft. Wij heten u allen van harte welkom.