• Longa’30 heeft een overtuigende en eenvoudige zege geboekt op laagvlieger TVC’28 uit Tubbergen. In stormachtige omstandigheden werd het 3-0. Daarmee blijft Longa’30 in het kielzog van koploper Sc Bemmel.

    Vanaf het eerste fluitsignaal zocht Longa’30 de aanval en dat resulteerde direct in een voorsprong, al kreeg het hierbij wel de hulp van de uitploeg. Op kolderieke wijze schoot de Tubbergse keeper zijn eigen verdediger voor het hoofd waarna bij de ontstane corner de keeper volledig onder de bal door ging. Voor Dirk Doppen was het een koud kunstje deze foutenreeks af te straffen en de 1-0 aan te tekenen.

    TVC’28 herpakte zich in de verdere openingsfase en was met twee afstandsschoten zelfs gevaarlijk voor het Lichtenvoordse doel. In het vervolg ontstond, mede door de weersomstandigheden, een zeer rommelige eerste helft waarin Longa’30 diverse mogelijkheden kreeg maar vergat de trekker over te halen. Aan de andere zijde bleef een verkeerde terugspeelbal van Luuk Hulshof onbestraft. Vlak voor rust verdubbelde Longa’30 alsnog haar voorsprong. Na een handsbal van de Tubbergse keeper schoot Boet Kemperman de toegekende vrijetrap eenvoudig in de korte hoek. Dubieus daarbij was dat de bal, wegrollend door de harde wind, niet stil lag en de Tubbergse muur hierdoor uit positie was.

    In de openingsfase van de tweede helft mistte TVC’28 twee goede kansen op de aansluitingstreffer waarna ze direct de deksel op de neus kregen. De wind zat de ploeg van Tubbergse trainer Marcel Waaijer wederom niet mee want een corner van Boet Kemperman waaide direct het doel in waarna de wedstrijd gespeeld was. In het laatste half uur kreeg Longa’30, vooral in de persoon van Thom Berendsen, legio mogelijkheden om verder uit te lopen maar het bleef bij 3-0.

    Longa’30 maakt dus opnieuw geen misstap in de titelstrijd. Het blijft op 3 punten achterstand van koploper sc Bemmel dat één wedstrijd meer speelde dan Longa’30. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen Rohda Raalte op het programma.