• Longa’30 heeft in de titelrace in de 1e klasse E voor de zevende keer op rij weten te winnen. In eigen huis werd hekkensluiter rksv De Zweef moeizaam met 2-0 verslagen. Directe concurrent sc Bemmel won bij de FC Winterswijk overtuigend met 0-4 en blijft daarmee in het kielzog van Longa’30.

    Ondanks het verschil op de ranglijst ontspon zich een gelijkwaardige wedstrijd in Lichtenvoorde. In een zeer rommelige eerste helft waren de kansen schaars. De Zweef kwam niet verder dan één of twee afstandspogingen waar Longa’30 via Thom Berendsen en Nick te Veldhuis middels kopballen gevaar stichtte. Al met al niet verwonderlijk dat de ploegen met de brilstand de kleedkamer opzochten voor de thee.

    De tweede helft was kwalitatief van Longa’30-zijde iets beter al was de eerste echt grote kans van de wedstrijd voor De Zweef. Marco ten Dam kon na een handige steekpass alleen richting het Lichtenvoordse doel maar zijn inzet was een makkelijke prooi voor Wouter Lankheet. In het vervolg was Longa’30 meerdere malen gevaarlijk uit indraaiende vrije trappen maar werd het net niet gevonden. Dat lukte Twan Wolters uiteindelijk na een goed uur spelen wel. Hij schoot een directe vrije trap hard binnen bij de tweede paal. Voor De Zweef, dat de punten in de degradatiestrijd goed kan gebruiken, het signaal om meer de aanval te gaan zoeken. Dit lukte maar zeer beperkt al kwam het via een kopbal van spits Sven Dikkers heel dicht bij de gelijkmaker. Zijn inzet ketste via de paal terug het veld in. Bij het ingaan van de blessuretijd wist Longa’30 alsnog de wedstrijd te beslissen. Een goede interceptie van Nick te Veldhuis, vervolgd met een afgemeten dieptepass gaf Boet Kemperman de gelegenheid om alleen op de Nijverdalse keeper af te gaan. Met een sublieme stift gooide hij de wedstrijd in het slot.

    Een moeizame maar uiteindelijk wel verdiende overwinning voor Longa’30 waarmee het de koppositie vasthoud. Volgende week zullen er opnieuw drie punten gepakt moeten worden. Ditmaal in een uitwedstrijd in Hengelo tegen Tubantia. Op sportpark de Bijenkorf zal om 14.00 worden afgetrapt. Tot dan!

    Foto: Rksv De Zweef