• Bij de eerste competitiewedstrijd in de 4e divisie (voorheen Hoofdklasse) heeft Longa’30 een punt gepakt tegen Orion. Lang leek het erop dat Longa’30 de winst zou binnenhalen, maar in de blessuretijd kwam Orion alsnog op gelijke hoogte. Eindstand: 1-1.

Op een zonnige voetbalmiddag op sportpark De Treffer stonden de ploegen van Dennis van Toor en Jeroen van Haaren (oud-Longa’30 trainer) tegenover elkaar. Vorig seizoen wist Orion tweemaal te winnen van Longa’30, en had het daarnaast de mogelijkheid om via nacompetitie te promoveren naar de 3e divisie. Hierin bereikte Orion de finale, maar verloor het tot grote teleurstelling de strafschoppenreeks van UDI’19. Longa’30 speelde daarentegen nacompetitie tegen degradatie, en met een memorabele 8-5 overwinning tegen Nemelaer wist het zich alsnog te handhaven. Door deze behaalde resultaten in de nacompetitie stonden Longa’30 en Orion afgelopen zondag wederom tegenover elkaar. Ondanks het verschil in de prestaties van het afgelopen seizoen waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Waar Orion al eerder was begonnen aan de voorbereiding voor het nieuwe seizoen en 6 oefenwedstrijden had gespeeld, heeft Longa’30 met een kortere voorbereiding en minder oefenwedstrijden een goed resultaat kunnen neerzetten.

In de eerste helft waren beide ploegen afwachtend in het creëren van kansen, en het spel golfde op en neer tussen beide strafschopgebieden. Echt gevaarlijk werden beide teams niet. De enige man die vaak in het spel voorbij kwam was de scheidsrechter. Er werd bij tijd en wijle fel gestreden om de bal, maar van gemeen spel was geen sprake. Toch was het de scheidsrechter die vaak het spel onnodig stillegde of te vroeg een gele kaart uitdeelde. Na een half uur spelen kwam Orion wel een aantal keer voor het doel van Longa’30, maar mede door een puik optreden van debutant Dyon Esink in het doel bij Longa’30 bleef het tot de rust 0-0.

In de tweede helft kwam Longa’30 na 51 minuten spelen op 1-0 voorsprong door een doelpunt van Mart Hummelink. Met een verre inworp wist Rolf Kruip Thomas Kerperien te bereiken in het strafschopgebied, die met handig doorkoppen Mart Hummelink wist te bedienen die vervolgens de bal binnen tikte achter de doelman van Orion. Na de openingstreffer kreeg Longa’30 nog een paar kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar mistte het de rust voor de goal om de juiste keuze te maken. In het laatste blok van de wedstrijd liep Longa’30 al aardig tegen de vermoeidheid aan en was het Orion dat steeds meer het spel naar zich toetrok en kansen creëerde voor de gelijkmaker. Echter stond de Lichtenvoordse verdediging op de juiste plek of was het Dyon Esink die de doelpogingen van Orion pareerde. Door het uitblijven van de gelijkmaker hield Longa’30 het geloof om de eerste overwinning van het seizoen binnen te halen. In het slotoffensief van Orion werd met man en macht een doelpunt geforceerd, en in de 5 minuut van de blessuretijd was het dan alsnog raak voor Orion. Een scherpe voorzet vanaf de rechterkant werd verlengd door de centrale verdediger van Orion, die zijn poging door de handschoenen zag glippen van de doelman van Longa’30. Eindstand: 1-1.

Deze late gelijkmaker zorgde voor grote teleurstelling bij Longa’30, maar al met al was het een terechte uitslag gezien het spelbeeld. Longa’30 kan terugkijken op een goede eerste competitiewedstrijd, en had voorafgaand aan de wedstrijd misschien ook al wel getekend voor een punt tegen het sterke Orion. Ondanks dat de overwinning zo dichtbij was kan het met goed vertrouwen richting de wedstrijd van aankomende zondag. Longa’30 gaat dan op bezoek bij Juliana’31 in Malden. De aftrap is om 14.00 uur.