• Longa’30 is er zaterdagavond niet in geslaagd de goede competitiestart een vervolg te geven. In eigen huis ging het terecht met 0-2 onderuit tegen een degelijk Kampong. Ondanks dat staat de ploeg met 7 punten uit de eerste 4 wedstrijden nog op een verdienstelijke zesde plaats in de Vierde Divisie.

    In regenachtige omstandigheden begon Longa’30 fel aan de wedstrijd en waren de eerste mogelijkheden ook voor de Lichtenvoordenaren. Op goed aangeven van Mart Hummelink kon Thomas Kerperien vrij aanleggen vanaf de zestienmeter maar zijn poging ging langs de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant was het plotseling wel raak. Siemen Eijkemans mistte in een eerste poging volledig de bal maar kon daardoor vervolgens in tweede instantie wel vrij inschieten en faalde niet. Een eerste domper voor de ploeg van Dennis van Toor die snel gevolgd werd door het uitvallen van Mika Boonders met een voetblessure. Longa’30 had vervolgens moeite met het 5-3-2 van het Utrechtse Kampong dat dit seizoen vanuit een solide defensie op zoek gaat naar punten (Kampong speelde al drie keer 0-0). Kampong kon lange tijd het overwicht ook niet uitdrukken in grote kansen maar deed dat op slag van rust wel. Een dekkingsfout aan Lichtenvoordse zijde bij een vrije trap van Kampong werd door Pim Janssens genadeloos afgestraft met een rake kopbal. Direct hierna volgde het rustsignaal van arbiter Huizinga.

    In de tweede helft probeerde Longa’30 wel maar wist het eigenlijk nauwelijks gevaar te stichten. Het veldspel was simpelweg te slordig waardoor Kampong zelden uit positie hoefde te treden. In het laatste kwartier probeerde Longa’30 met het inbrengen van Bjarne te Brake en Tim Bader nog op een meer opportunistische wijze iets te forceren maar veel verder dan een verdwaalde voorzet van Rolf Kruip die via de lat terug het veld in kwam Longa’30 niet. In de tegenstoot werden de bezoekers nog enkele keren gevaarlijk maar Rutger Tenhagen pareerde telkens uitstekend.

    Al met al een terechte nederlaag voor de oranjehemden die voor het eerst in 9 wedstrijden weer een keer verloren. Aankomend weekend wacht het treffen met een van de koplopers van de Vierde Divisie: HVCH uit Heesch. De ploeg promoveerde net als Kampong afgelopen seizoen en begon met vier overwinningen op rij uitstekend aan haar debuutseizoen op dit niveau. Afgelopen weekend ging het voor het eerst de bietenbrug op door in Wijchen met 1-0 van AWC te verliezen. Het belooft wederom een spannende middag te gaan worden.