• Longa '30-lid Tim is dertien jaar oud en heeft de progressieve spierziekte “Duchenne”. Een ziekte waarbij je spieren langzaam afbreken. Vaak krijgen de meeste kinderen rond het tiende levensjaar problemen met lopen en worden ze afhankelijk van een rolstoel. Ook wordt het steeds moeilijker om de armen te gebruiken. Op den duur worden de spieren voor ademhalen zwakker waardoor beademing nodig is. Duchenne is uiteindelijk fataal omdat ook het hart een spier is.

  Volledig teamlid

  De grootste hobby van Tim is sport. Formule 1, motorcross, voetbal en wielrennen. Hij weet er alles van. Hij houdt zelf van lekker zwemmen, fietsen en voetballen bij zijn club Longa '30. Helaas gaat voetballen echt niet meer, maar is Tim nog volledig teamlid van JO12-4 en coacht iedere wedstrijd fanatiek zijn team.

  Rolstoelhockey

  Nu voetballen echt niet meer kan, is Tim op zoek gegaan naar een sport binnen zijn mogelijkheden. Een sport wat hij leuk vindt om te doen en waar hij veel plezier aan beleefd. Dit heeft hij gevonden in rolstoelhockey. Hier zit alles in wat hij zoekt en kan. Snelheid, tactisch spel, positiespel, lekker bewegen op zijn manier en sporten met anderen.

  Help ook mee!

  Om deze onwijs gave sport te kunnen uitoefenen, heeft Tim een sportrolstoel nodig. Hiervoor is geld nodig. Zondag 19 mei zullen voorafgaand aan de thuiswedstrijd van Longa '30 1 zijn teamgenoten gaan collecteren voor een sportrolstoel. Helpen jullie mee om de droom van Tim te verwezenlijken?

  Doneren kan ook via deze doneeractie!