• In de 10e competitiewedstrijd heeft Longa’30 gelijkgespeeld op bezoek bij het Limburgse SV Venray. De Lichtenvoordenaren kregen gedurende de wedstrijd genoeg kansen om te scoren, maar uiteindelijk duurde het tot de blessuretijd voordat het doelpunt viel. De Limburgers kwamen 20 minuten eerder al op een 1-0 voorsprong. Gezien de spelverhoudingen mag Longa’30 tevreden zijn met een punt (1-1).

    Waar SV Venray een week eerder al knap gelijk wist te spelen bij periodekampioen AWC in Wijchen, kon Longa’30 na de gewonnen thuiswedstrijd tegen Silvolde met goed vertrouwen in de bus richting Venray. Ondanks de troosteloze weersomstandigheden was er nog wel genoeg publiek aanwezig om de wedstrijd te aanschouwen. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, waar zowel SV Venray als Longa’30 gevaar kon stichten in het strafschopgebied. Echter resulteerde dit niet tot directe scoringskansen. Een scrimmage voor de goal bij Longa’30 zorgde even voor onrust in de achterhoede, maar daar bleef het verder ook bij. Longa’30 kwam zelf een aantal keer voor het doel van SV Venray via Mart Hummelink en Thom Berendsen, maar het ontbrak aan zuiverheid in de afronding. Thomas Kerperien was nog een keer dichtbij de openingstreffer, maar hij zag zijn kopbal belanden op de lat. Het evenwichtige spelbeeld zorgde ook voor de ruststand van 0-0.

    Na rust leefde de wedstrijd plots op, waar in korte tijd beide ploegen dichtbij een goal waren. Zo kwam Longa’30 met een goed uitgespeelde aanval tot een grote mogelijkheid om te scoren. De bal kwam via Thom bij Dayani Timmerhuis terecht, die op zijn beurt Thomas bediende. Laatstgenoemde schoot overtuigend richting doel, maar de bal ging er onderkant lat uit. Op de helft van Longa’30 werd ook SV Venray steeds gevaarlijker, maar gelukkig stond Dyon Esink zijn doel goed te verdedigen. SV Venray verzuimde een aantal grote kansen af te maken, maar in de 70ste minuut was het dan wel raak. Een diepe bal achter de Lichtenvoordse verdediging werd weggewerkt door Dyon, waarna de bal vervolgens terecht kwam bij de verkeerde kleur. Met een bekeken lob kwam de bal in het doel terecht, waarmee de Limburgers op een 1-0 voorsprong kwamen. Gezien het spel kwam een doelpunt niet als een verrassing, maar helaas viel voor Longa’30 het kwartje de verkeerde kant op. Een voordeel was wel dat niet veel later SV Venray met 10 man kwam te staan, nadat de doelpuntenmaker zijn tweede gele kaart kreeg. Met een paar frisse wissels aan de kant van Longa’30 probeerde het nog een gelijkmaker te forceren. Lang leek het erop dat SV Venray er met de winst vandoor zou gaan, maar Longa’30 toonde veerkracht door tot het laatste moment te blijven strijden voor een doelpunt, waar het de hele wedstrijd wel recht op had. In de blessuretijd was het dan eindelijk wel raak voor de Lichtenvoordenaren. De ingebrachte wissels Jaco klein Goldewijk en Jelme Stevens tekenden voor het slotakkoord. Een goed aangesneden corner van Jaco kwam terecht op het hoofd van Jelme, die met een harde kopbal de doelman wist te verschalken. De uitzinnige vreugde die volgde was ook terecht, want Longa’30 heeft tot het laatste moment van de wedstrijd moeten wachten op een doelpunt. Eindstand: 1-1.

    Met dit resultaat sluit Longa’30 de eerste periode af met een 6e plek op de ranglijst. Met de behaalde 18 punten uit 10 wedstrijden is Longa’30 dit seizoen nog maar één punt verwijderd van het totaal aantal punten van het afgelopen seizoen. Longa’30 is dus uitstekend bezig. Aankomend weekend mag het aantreden tegen Unitas’30. Op sportpark De Treffer zal dan om 14.00 worden afgetrapt.