• Longa’30 heeft het seizoen afgesloten met een fantastische tweede plek. Mede door het verlies van Rohda Raalte tegen De Zweef (1-5) was een gelijkspel in en tegen Schalkhaar (2-2) voldoende. Hierdoor slaat Longa’30 de eerste ronde van de nacompetitie op donderdag 31 mei over en mag het zondag 3 juni in Amersfoort aantreden tegen Hoogland.

    Onder tropische omstandigheden werd er in Schalkhaar twintig minuten later afgetrapt vanwege een lekke band van de bus van de uitploeg. Schalkhaar, vechtend tegen directe degradatie, begon furieus. Binnen een minuut wist Paul Roetert uit een indraaiende vrije trap de bal achter Pim te Loeke te koppen. Lang had Longa’30 echter niet nodig om van deze klap te bekomen. Op fenomenale wijze wist Freek Heinsbroek met een prachtige lob de gelijkmaker op het scorebord te zetten. In een knotsgek eerste kwartier was het echter Schalkhaar dat wederom op voorsprong kwam. Uit een goede voorzet vanaf de linkerflank kon bij de tweede paal Milan te Riele volledig vrij binnenkoppen. In het verdere verloop van de eerste helft mocht Longa’30 de handen dichtknijpen dat het niet verder op achterstand kwam. Vanuit voorzetten en standaardsituaties werd de thuisploeg meerdere malen gevaarlijk maar wist het niet meer tot scoren te komen. Aan de andere kant was Longa’30 sporadisch dreigend met snelle uitvallen. Toch kwam de ploeg uit Lichtenvoorde nog voor rust op gelijke hoogte. Een indraaiende vrije trap van Freek Heinsbroek kon door spits Thomas Kerperien van dichtbij worden ingekopt.

    In het tweede bedrijf speelde Longa’30 weliswaar beter maar gebeurde er voor de goals een stuk minder. Schalkhaar werd vaker gedwongen tot het spelen van de lange bal waaruit weinig dreiging ontstond. Aan de andere kant was Thom Berendsen dreigend maar zijn schot kwam recht in de handen van de keeper. Het dichtst bij een treffer was Simon Klein Goldewijk vlak voor tijd. Zijn inzet mistte kracht waardoor ook dit resulteerde in een eenvoudige vangbal.

    Opstelling Longa’30: Te Loeke, T. Wolters, Stevens, Weijman (46. Hogenelst), Te Dorsthorst (75. Kemperman), Klein Goldewijk, Te Veldhuis (46. Beuting), Bader, Berendsen, Kerperien, Heinsbroek.

    Aanstaande zondag 3 juni speelt Longa’30 dus tegen Hoogland. Hoogland komt uit in de 1e klasse B waarin het, net als Longa’30, als tweede is geëindigd. In Amersfoort wordt er om 14.00 afgetrapt.