• Na het zure gelijkspel tegen Orion met een gelijkmaker in de 95ste minuut heeft Longa’30 een knappe overwinning geboekt in Malden tegen Juliana’31. Daarmee verzekert de ploeg van Dennis van Toor zich van een prima seizoenstart met vier punten uit de eerste twee wedstrijden.

    Op een heet kunstgrasveld in Malden schoot Longa’30 uit de startblokken. Nadat in de eerste minuten het doel van de Maldense doelman al twee maal onder vuur werd genomen was het na 4 minuten al raak. Thom Berendsen zag zijn scherpe voorzet door Juliana’31 verdediger Dirk Pijnenburg in eigen doel worden gewerkt. Met die opsteker speelde Longa’30 een uitstekende eerste helft waarin het Juliana’31 bij vlagen terug wist te dringen en meer dan voldoende kansen wist te creëren. Een volley van Tim Bader ging net naast, Rolf Kruip gleed van dichtbij de bal langs de verkeerde kant van de paal en Berendsen wist tot twee maal toe alleen voor de keeper niet te scoren waarbij hij ook de paal nog raakte. Daarnaast werden schoten van jongeling Mika Boonders en opnieuw Berendsen geblokt of van richting veranderd voordat ze het Maldense doel vonden. Voor het Lichtenvoordse doel van Dyon Esink gebeurde maar bitter weinig.

    Na rust drong Juliana’31 duidelijk meer aan aangemoedigd door enkele aanvallende wissels. Toch bleek de Lichtenvoordse verdediging opnieuw solide en gaf het nagenoeg geen kansen weg. Met de ruimte die de thuisploeg weggaf kwamen er uiteraard wel kansen voor Longa’30 in de tegenstoot. Opnieuw was het Berendsen die in de diepte gevaarlijk werd maar opnieuw lukte het hem niet om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Ook mogelijkheden van Mart Hummelink en Mattheys Kuypers bleven onbenut en dus werd het, net als een week eerder tegen Orion een spannende slotfase. De thuisploeg probeerde met meer opportunistisch voetbal de gelijkmaker te forceren. Ondanks enkele hachelijke momenten in het strafschopgebied werd Esink nauwelijks op de proef gesteld. Na de tweede gele en dus rode kaart voor Juliana’31 aanvoerder Jeroen Meijers was de angel er bij de thuisploeg helemaal uit en mocht Longa’30 de handen na 96 minuten voetbal dit maal wel de lucht in steken.

    Een verdiende overwinning voor de Lichtenvoordse equipe waarmee Longa’30 zich op dit moment terug ziet in de subtop van de vierde divisie. Een prachtige start na het moeilijke voorgaande seizoen. Aankomend weekend is Longa’30 vanwege de kermis vrij. De wedstrijd tegen Nuenen is verplaatst naar eind oktober. De week erna wacht de verre uitwedstrijd in en tegen Halsteren.