• De ploeg van Dennis van Toor wist afgelopen zondagmiddag een knappe overwinning te behalen tegen HVCH uit het Brabantse Heesch: 0-3.

Longa’30 begon wat minder aan de wedstrijd, wat leidde tot een aantal kansjes van de thuisploeg. Gelukkig kon keeper Dyon Esink deze ballen vrij gemakkelijk onschadelijk maken. Na 15 minuten begon Longa’30 beter op te bouwen en kon het de bal wat beter in de ploeg houden dan de tegenstander. Onder andere met standaardsituaties werd het een aantal keren erg gevaarlijk. Rolf Kruip was wel heel dicht bij de openingstreffer door een goede kopbal die helaas op de paal belandde.

De oranjehemden wisten vooral goed gebruik te maken van de ruimte achter hun verdediging. Uiteindelijk leidde dit in de 39e minuut tot de eerste treffer van Thom Berendsen. Een fout in de verdediging maakte het dat Berendsen de bal over keeper Royendijk heen kon lobben (0-1). Even later was het alweer raak voor Longa’30. Dayani Timmerhuis beloonde een goede wedstrijd met een doelpunt. Wederom werd er slecht uitverdedigd waardoor Timmerhuis de bal geplaatst achter de doelman kon schieten (0-2). Vlak daarna was het rust.

Na de rust zette Longa’30 het goede spel voort. De eerste aanval leidde direct tot een corner, waaruit Thomas Kerperien wist te scoren (0-3). Een goede voorzet van Tim Bader werd keurig afgemaakt door de spits. Na deze goal werd het spel wat slordiger aan Longa’30 zijde en gebeurde er ook niet heel veel meer tot het eindsignaal. HVCH kon hiervan ook niet profiteren, en heeft de hele wedstrijd achter de feiten aangelopen. Hierbij moest gezegd worden dat een tweetal sterkhouders aan hun kant niet aan de start konden verschijnen.

Al met al een mooie middag voor Longa’30. De jonge ploeg heeft inmiddels al 10 punten uit 5 wedstrijden weten te verzamelen. Aankomende zondag om 14:00 uur staat een topper op het programma. In de derde thuiswedstrijd van het seizoen treft het koploper Sv Meerssen. Een mooi affiche!