• Longa’30 wist afgelopen zondag voor de tweede keer een thuiswedstrijd te winnen. Ditmaal werd Unitas’30 uit Etten-Leur verslagen. Vooraf leek het een moeilijke wedstrijd te worden, maar uiteindelijk wist het ruimschoots drie punten te pakken: 4-1.

  In de beginfase speelde Longa’30 wat aftastend en kwam het niet door de verdediging van Unitas’30 heen. Vooral had het moeite om rustig op te bouwen en wist het de oplossing tussen de linies niet te vinden. Hierdoor werd veelal spits Thomas Kerperien gezocht die de ballen goed wist vast te houden zodat de middenvelder door konden voetballen. Helaas leidde dit niet tot grote mogelijkheden en golfde het spel op en neer.

  In de 19e minuut wist de Etten-Leurse buitenspeler Papito Puriel de openingstreffer te maken. Vanuit een ingooi werd de bal direct geopend naar de rechterkant en maakte de snelle buitenspeler de bal goed af. Dyon Esink was hierin kansloos. Na deze fase bleef het spel onrustig, maar kwam het bij toeval af en toe tot kleine mogelijkheden. Vooral via de zijkanten kwam het een aantal keren goed door. In de 25e minuut was het Thom Berendsen die de thuisploeg op een gelijke stand bracht. Een cornerbal werd niet lekker verwerkt door de verdediging van Unitas’30 waardoor Berendsen vrij gemakkelijk kon binnen knikken: 1-1.

  Na dit doelpunt werd het spel van Longa’30 beter en voelde je de verdediging van de gasten wankelen door een aantal flitsende aanvallen. Dit leidde tot een prachtig doelpunt van routinier Tim Bader die de bal van twintig meter in de kruising schoot: 2-1. Hiermee beloonde hij direct zijn goede spel.

  In de tweede helft bleef Longa’30 goed door voetballen en creëerde het veel kansen. Dayani Timmerhuis, die wederom een goede wedstrijd speelde, verschalkte in de 54e minuut de keeper en vergrootte de marge: 3-1. Hierna was de pit uit het spel van Unitas’30 en kon Longa’30 de wedstrijd gemakkelijk uitspelen. Uiteindelijk wist Berendsen na een klutsbal ook nog de 4-1 binnen te tikken. Hiermee versterkt hij zijn positie als aanvoerder van de topscorerslijst.

  Al met al een mooie middag op een zon overgoten sportpark De Treffer. Longa’30 bevindt zich na 11 gespeelde wedstrijden op een 5e plaats en heeft 3 punten minder dan koploper Orion. Zij hebben echter wel één wedstrijd meer gespeeld.

  Op naar volgende week waar het zich kan opmaken voor de uitwedstrijd tegen Hoogland in Amersfoort.