• Na het knappe gelijkspel van Longa'30 tegen koploper SV Meerssen stond afgelopen zaterdag de streekderby tegen RKZVC op het programma. Een op voorhand mooi affiche. Dit jaar konden de Lichtenvoordenaren vol vertrouwen richting de buren uit Zieuwent na haar goede seizoenstart. Dit was de afgelopen edities wel anders aangezien Longa'30 vaak als underdog de derby in ging. Voor een kleine 2000 toeschouwers werd er om 18:30 afgetrapt op De Greune Weide.

    Dat het 'grote' Longa'30 haar favorietenrol weer aan het terugpakken is, bleek al snel aan de tactiek van RKZVC. De ploeg van trainer Arjen Nijman wilde de schade beperkt houden. De ploeg uit Zieuwent koos ervoor om in te zakken in de hoop om vanuit de counter gevaarlijk te worden. Een goede test voor de oranjehemden aangezien zij niet gewend zijn om tegen een gesloten defensie te spelen. Desondanks lukte het longa'30 om veelvuldig voor het doel van doelman Joël Paijers te verschijnen. Dit had met name te maken met een zorgvuldige opbouw. De vele spel verplaatsingen van links naar rechts zorgde voor veel aanvallen over de zijkanten met goede overlap van backs Willem Wupping en Mattheys Kuypers. Het ontbrak echter aan de goede eindpass. Hierdoor konden de gastheren lang de nul houden ondanks dat ze veelvuldig een corner moesten weggeven. De vele corners zorgden ondanks gevaarlijke momenten niet voor een voorsprong. Tot de 37ste minuut. Een doorgeschoten corner werd vanaf de tweede paal teruggelegd richting spits Thomas Kerperien die de bal achter de doelman wist te werken: 0-1. Dit was tevens de ruststand.

    Na de thee werd Sjors Storkhorst bij RKZVC gebracht en ervoor gekozen om meer druk te zetten op de verdediging van Longa'30. Dit zorgde voor een minder veldoverwicht al werden er wel meer kansen gecreëerd door de ruimte die RKZVC prijsgaf. Met name rond de 65ste minuut kwam RKZVC goed weg bij een corner. Er werd tweemaal van dichtbij op de lat gekopt en de derde rebound werd rakelings naast geschoten. Ondanks de kansen werd de voorsprong niet uitgebreid. Dit zorgde voor spanning richting het slot van de wedstrijd. RKZVC had namelijk maar één mogelijkheid nodig om alsnog met een resultaat van het veld te stappen. Die kans deed zich nog voor in de laatste minuut. Aanvoerder van RKZVC Bart te Focht wist de bal richting het doel te koppen. Doelman Dyon Esink zag deze doelpoging gelukkig naast het doel verdwijnen. Hiermee bleef het bij 0-1. Dit tot vreugde van de Lichtenvoordenaren.

    De belangrijke overwinning zorgt ervoor dat Longa ‘30 na 7 wedstrijden op een 5e plek staat met 14 punten. Komende zondag staat de inhaalwedstrijd tegen RKSV Nuenen op het programma. Mocht Longa'30 de thuiswedstrijd komende zondag weten te winnen dan komt het op een 3e plek terecht. Om 14:00 uur wordt er afgetrapt op sportpark De Treffer. Wij heten u van harte welkom.