• Longa’30 heeft met het nodige geluk de koppositie in de 1e klasse E behouden. In Beek-Ubbergen werd met 0-1 gewonnen van BVC’12 door een treffer van Boet Kemperman.

    Voor aanvang van de wedstrijd bleek Freek Heinsbroek te ziek om te kunnen starten. De zoveelste domper in de door blessures geteisterde ploeg uit Lichtenvoorde. Toch had Longa’30 in Beek-Ubbergen over geluk niet te klagen. In de eerste twee minuten kreeg het uit de hoofdklasse gedegradeerde BVC’12 al twee goede mogelijkheden om de score te openen. Gelukkig voor de Lichtenvoordenaren stond het vizier van de tegenstanders nog niet op scherp. Toch werd er, ondanks het slechte begin, door Longa’30 niet versaagd. Na het eerste kwartier lukte het steeds vaker om onder de hoge druk van BVC’12 uit te spelen al resulteerde dit pas na een half uur in de eerste kans. Tim Bader kon geheel vrijstaand inkoppen maar mikte naast. Even later had het wel 0-1 moeten worden toen Boet Kemperman op prachtige wijze met een steekpass werd bereikt door Bram Wopereis. Oog in oog met de keeper faalde Kemperman echter. Kemperman kreeg daarna ook nog een kop-kans maar ook deze ging er niet in. Vlak voor rust kwam Longa’30 wederom goed weg doordat een hakbal van dichtbij op het lichaam van doelman Wouter Lankheet terecht kwam. Al met al mocht de ploeg van Erik Zandstra de handen dichtknijpen dat het met 0-0 de rust in ging.

    In de tweede helft begon Longa’30 sterker en wist het de tegenstander terug te dwingen. Na een schitterende voorzet van Twan Wolters had Kemperman opnieuw de mogelijkheid de score te openen maar hij kopte van dichtbij naast. Longa’30 was na een uur spelen opnieuw dichtbij de openingstreffer toen Bram Wopereis door de verdediging slalomde en met zijn schot de binnenkant van de paal raakte. Even later was het dan uiteindelijk wel raak, Kemperman kreeg de bal in de zestienmeter voor zijn voeten en schoot de bal met een mooie volley in de lange hoek. Dit bleek voor BVC’12 het startsein om er nog een slotoffensief uit te persen. Tot tweemaal toe was het gevaarlijk met kopballen van dichtbij maar had Longa’30 mazzel dat Lankheet zijn doel schoon kon houden. In de slotminuut leek Kemperman op weg naar zijn tweede van de middag, het doel was leeg maar een overtreding hield hem tegen. Zo bleef het 0-1 maar eindigde BVC’12 de wedstrijd met 10 man na een tweede gele kaart.

    Volgende week speelt Longa’30 een wedstrijd in het bekertoernooi tegen HC’03. In Drempt zal er om 14.00u worden afgetrapt. De week erop zal de competitie worden hervat met de derby tegen FC Winterswijk. Net als vorig jaar zal deze derby op zaterdag om 18.00 worden gespeeld! Tot dan!