• Longa’30 is er niet in geslaagd de draad weer op te pakken na de nederlaag van vorige week. In een regenachtig en guur Nijmegen leed het een geflatteerde 3-0 nederlaag. Extra domper was het vroegtijdig uitvallen van Leon Beuting (hoofdwond) en Dirk Doppen (hamstring).

    In een oersaaie en matige eerste helft gebeurde er over het algemeen weinig voor beide doelen. Het dichtst bij een Lichtenvoords doelpunt was Bram Wopereis die, vlak voor rust, goed voor zijn tegenstander kwam maar de bal ruim over schoot. In blessuretijd van de eerste helft was het toen ineens wel raak aan Nijmeegse zijde. Weifelend ingrijpen op het middenveld werd, in twee instanties, door de spits van NEC keihard afgestraft.

    Direct na de rust konden de hernieuwde plannen van de ploeg van Zandstra meteen weer de prullenbak in. Na balverlies van Longa’30 wist NEC via een aantal snelle combinatie razendsnel een buitenspeler in stelling te brengen die oog-in-oog met Wouter Lankheet niet faalde. In de fase na de 2-0 wist Longa’30 overtuigender spel op de mat te leggen en kreeg het ook kansen. Tot 2 maal toe was Boet Kemperman (kopbal en schot) dichtbij. Uit een vrije trap van Kemperman raakte Nick te Veldhuis vervolgens de paal. Het was echter zo’n dag dat de bal er niet in wilde en wat Longa’30 ook probeerde, de bij vlagen querulante Nijmegenaren weken niet. In de absolute slotfase, waarin Longa’30 va-banque ging spelen, profiteerde NEC nog eenmaal van de geboden ruimte en werd de einduitslag bepaald op 3-0.

    Al met al een geflatteerde maar daarom niet minder pijnlijke nederlaag voor Longa’30. Ondanks het puntverlies behoudt Longa’30 de derde plaats in de competitie. Voor de winterstop speelt het nog twee maal. Aanstaande zondag komt Tubantia uit Hengelo op bezoek en op 16 december speelt het in Nijverdal tegen de Zweef. Tegen Tubantia wordt op sportpark De Treffer, zoals gebruikelijk, om 14.00 afgetrapt.