• Longa ’30 heeft afgelopen zondag de zesde zege op een rij geboekt. BVC ’12 werd, mede dankzij een vroege rode kaart, met 4-1 verslagen. Omdat koploper Bemmel in eigen huis verrassend met 0-2 onderuit ging tegen BWO, staat Longa ’30 nu bovenaan.

    Longa ’30, waar Nick te Veldhuis geschorst was en Tim Bader in de warming-up afhaakte, had het in de openingsfase moeilijk met de ervaren en geslepen ploeg uit Beek. Toch kwam het na een kwartier spelen op voorsprong. Boet Kemperman leverde de assist, Thom Berendsen was zijn tegenstander te snel af en schoof de 1-0 langs de doelman. Het antwoord van BVC ’12 liet niet lang op zich wachten. Na een goede aanval was Luuk Botden het eindstation: 1-1. Het beloofde een spannende middag te worden, totdat BVC’12-aanvoerder Niek Sebens Dirk Doppen onderuit schoffelde. De overtreding leek onbedoeld, maar was wel fors en dat betekende dat Sebens kon gaan douchen. Bram Wopereis was daarna dichtbij een doelpunt, maar de bal stuiterde via de binnenkant van de paal weer terug in het veld. Ook Freek Heinsbroek en Mark Elferink waren met schoten van afstand dichtbij een goal.

    Na rust probeerde Longa ’30 de wedstrijd snel naar zich toe te trekken en dat lukte. Ruud Elferink veroverde de bal, wist Thom Berendsen in de diepte te vinden en die wist daar als vanouds wel raad mee: 2-1! Omdat Longa ’30 daarna het duel verzuimde te beslissen bleef BVC ’12 geloof houden in een goede afloop. De Longadefensie stond echter weer goed en gaf weinig kansen weg. Een kwartier voor tijd viel alsnog de beslissende 3-1. Eerst miste Freek Heinsbroek nog een goede mogelijkheid (bal werd van de lijn gehaald), maar daarna schoot Jurgen Weijman de rebound van een streep van Mark Elferink hard binnen. Longa ’30 stapelde daarna kans op kans, maar Lars Dijkstra, Boet Kemperman, Dayani Timmerhuis en Thom Berendsen haalden de trekker keer op keer niet over. In de slotseconde was het dan toch nog een keer raak. Lars Dijkstra schoof de bal koel binnen en bepaalde daarmee de eindstand op 4-1.

    Volgende week opnieuw een thuisduel voor Longa ’30. Vanuit Nijverdal reist De Zweef af naar Lichtenvoorde. Komt dat zien!