• Op sportpark De Treffer speelde Longa ’30 afgelopen zondag tegen Buitenpost uit Friesland. De Oranjehemden hebben daarin uitstekende zaken gedaan door met 3-0 te winnen, een uitslag die de ploeg van Dennis van Toor goed kon gebruiken.

    Voorafgaand aan het duel bedroeg het verschil met de gasten 7 punten, waarbij de ploeg uit Friesland in alle uitwedstrijden nog ongeslagen was. Longa ’30 kende daarentegen een moeilijke seizoenstart, waarbij het nog maar op 10 punten uit 12 wedstrijden stond. In de voorgaande speelronde verloor Longa ’30 onnodig op bezoek bij Heino, die net als de Lichtenvoordenaren een moeizame start kennen. Om deze teleurstelling bovenop te komen, was een goed resultaat tegen Buitenpost de enige remedie.

    In het begin van de eerste helft begon de thuisploeg sterk, waarbij het een aantal keer gevaarlijk kon worden uit de corners van Tim Bader. Dit resulteerde echter nog niet direct in een doelpunt. De gasten kwamen in de tegenaanval tot een grote kans, maar de spits van Buitenpost zag zijn poging van dichtbij hoog over gaan. Ondanks deze eerste grote kans van de wedstrijd had Longa ’30 daarna wel het veldoverwicht. Dit werd uiteindelijk ook uitgedrukt in een doelpunt. Een diepe bal van achteruit werd verlengd door Thomas Kerperien, die daarmee Bjarne te Brake wist te bereiken. Nadat het schot van Bjarne werd gepareerd door de keeper, belandde de bal alsnog in de voeten van Thomas, die zijn schot nog via een verdediger in het doel zag belanden: 1-0. Met deze goal wist Longa ’30 nu ook dat het behouden van de voorsprong heilig is, aangezien het in de voorgaande wedstrijd al binnen enkele minuten de gelijkmaker om de oren kreeg. Nu kwamen de Lichtenvoordenaren na de 1-0 nauwelijks in de problemen en stond het verdedigend solide. Vlak voor rust veroverde Xander Lubbers de bal aan de rechterflank, waarna deze via Thomas weer bij Bjarne terechtkwam. Thom Berendsen rende al naar de tweede paal, waarbij de keeper zich hierbij alvast ging positioneren. Hierdoor kwam de korte hoek vrij en kon Bjarne al dan niet onbewust de bal strak in het doel schieten. Hiermee tekende hij ook voor de ruststand: 2-0.

    In tweede helft ging Longa ’30 op dezelfde voet verder. Ondanks het druilerige weer, waarbij buiten post rondbrengen ook geen pretje zou zijn, kon Longa ’30 tegen Buitenpost wel voor pret zorgen. De enige twee zekerheden die je op deze zondag kon verwachten, is dat er geen post door de brievenbus zou komen en dat Thom Berendsen een kans ging krijgen om te scoren. Hoe die het doet, dat maakt niet uit, maar hij kreeg het wel weer voor elkaar. Een diepe bal naar voren werd niet goed verdedigd door Buitenpost, waarna Thom heel listig de bal langs de keeper wist te schuiven. Met deze 3-0 viel het vertrouwen bij de bezoekers uit Friesland ook weg, en zou het voor het eerst dit seizoen een uitwedstrijd gaan verliezen. Enkele keren kwam Buitenpost nog wel voor de goal van Longa ’30, maar hierbij stond Dyon Esink telkens goed opgesteld. Longa ’30 had in de slotfase nog wel voor een grotere stand kunnen zorgen, maar de pogingen bleven tevergeefs. Eindstand: 3-0.

    Met dit verdienstelijke resultaat kan Longa ’30 enigszins weer de aansluiting maken naar boven, maar ondanks dat blijft het onderin de vierde divisie D spannend. Aankomende zaterdag staat er wederom een zware klus op het programma voor de Lichtenvoordenaren. Het speelt hierin ook thuis, ditmaal tegen onze buren AZSV uit Aalten. Deze derby start om 16.00 uur.